Features

De Grote Beren Van Morgen 2021: BERWYN & Alioth

In de eerste twee weken van het jaar zetten we naar goede gewoonte zestien beloftevolle acts in de schijnwerpers onder de noemer ‘Grote Beren van Morgen’. De afgelopen dagen konden jullie al kennis maken met een aantal veelbelovende nieuwkomers, maar ook vandaag hebben we weer twee toppers in petto: BERWYN en Alioth. Met hun talent speelden ze zich de afgelopen maanden al in de kijker en dat zal in 2021 alleen maar toenemen.

BERWYN

BERWYN is misschien wel de meest veelbelovende soloartiest die er momenteel in Londen ronddwaalt. Samenwerkingen met onder meer Everything is Recorded en Headie One introduceerden hem aan een zeer groot publiek, maar vooral met zijn eerste project DEMOTAPE/VEGA kon de Brit hoge ogen werpen. Zijn unieke blend van soul, gospel, hiphop en rock leverden hem onlangs een plek in de gerenommeerde BBC Sound of 2021 lijst op, waar hij als underdog een knappe derde plaats behaalde. Maar ook zonder de eindwinst wordt BERWYN een gouden toekomst voorspeld. In 2021 mogen we alvast veel van de Brit verwachten, zo liet hij ons tijdens een recent interview weten.

Alioth

Alioth is redelijk nieuw in de Belgische scene, maar velen zien hem nu al als de volgende Belgische superster. De rijzende ster uit Sint-Niklaas sloot zich een tijdje geleden aan bij het Belgische hiphoplabel 32WORLDWIDE (Yung Mavu, Lil Skid, Chuki Beats), dat hem in alle rust liet werken aan zijn repertoire. De verwachtingen voor zijn debuutsingle waren dan ook hooggespannen, maar met “Secrets” trof Alioth meteen raak. Er volgden met “Sober” en “Run” nog twee sterke singles, maar dat is allemaal nog maar het begin voor wat er in 2021 zal volgen. Het totaalpakket klinkt en oogt alvast zeer internationaal en we kijken dan ook met veel spanning naar de volgende stappen in zijn nog jonge loopbaan.

De andere ‘Grote Beren Van Morgen 2021’ zijn:
4/1: Daine – Iliona
5/1: The Clockworks – The Haunted Youth
6/1: Holly Humberstone – Charles
7/1: BERWYN – Alioth

Volg onze onderstaande playlist als je onze ‘Grote Beren Van Morgen’ een heel jaar wilt volgen.

1414 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

Sound Track: Selectieronde 15/10 @ De Casino (Sint-Niklaas)

Ondertussen heeft de tweede editie van Sound Track al heel wat podia zien passeren. Waar vorige week een reeks Oost-Vlaams talent het…
Features

Voorbeschouwing Sound Track 2021 – Selectierondes 15/10

Sound Track is het veelbesproken nieuwe muziekconcours waarvoor enorm veel handen in elkaar werden geslagen. Deze wedstrijd werd namelijk op touw gezet…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single BERWYN - "RUBBER BANDS"

Voor BERWYN haalden we in het verleden al een aantal keer de loftrompet boven en dat is vandaag niet anders. De Brit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.