FeaturesInstagram

De Grote Beren van Morgen 2021: Claud & Kids With Buns

Bijna elke dag ontdekken we bij Dansende Beren nieuwe acts die we vanaf dan nauwlettend in de gaten houden. Sommigen maken zo een grote indruk op ons, dat we voor hen een rubriek in het leven riepen. Elk jaar lanceren we in januari onze zestien ‘Grote Beren van Morgen’, waarin we acht Belgische en acht internationale projecten extra in de verf zetten die volgens ons wel heel wat groots kunnen bereiken in de komende twaalf maanden. Vandaag introduceren we Claud en Kids With Buns.

Claud

Claud is het de eerste signing van het gloednieuwe label Saddest Factory Records, het label van de onmiskenbaar getalenteerde Phoebe Bridgers, en heeft voor 2021 wilde plannen. De begaafde songwriter maakte in november bekend dat hun debuutalbum Super Monster in februari het levenslicht zal zien, een moment waarnaar Claud al sinds hun debuut in 2018 naartoe werkt. De koddige bedroom pop weet op te vallen dankzij herkenbare teksten en bijzonder scherpe producties. Saai wordt het bij Claud nooit en daarom mogen we ons dus opmaken voor wellicht één van de beste debuutalbums van 2021.

Kids With Buns

Foto: Zeb Coune

Afgelopen vrijdag kregen de muzikale zielsverwanten Marie Van Uytvanck en Amber Piddington het grote nieuws te horen dat ze mogen meedingen naar de hoofdprijs bij De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. Eerder wisten ze al de nationale pers te halen met hun ferme debuutsingle “1712“, een nummer waarin ze het over seksueel geweld hebben. Hun intrigerende indiefolk met een gouden poprandje heeft iets ontroerend, maar blijft vooral ook hoopvol klinken en kan daardoor al snel heel wat mensen overtuigen. Met hun leuke dotjes op hun hoofd zullen ze ongetwijfeld nog heel wat harten stelen dit jaar, dus we zijn benieuwd waar hun reis gaat eindigen.

De andere ‘Grote Beren Van Morgen 2021’ zijn:
4/1: Daine – Iliona
5/1: The Clockworks – The Haunted Youth
6/1: Holly Humberstone – Charles
7/1: BERWYN – Alioth

 

1528 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
Features

Maak kennis met De Nijmeegse Vierdaagsefeesten

De Nijmeegse Vierdaagse is een vierdaags wandelevenement dat sinds 1909 ieder jaar gehouden wordt. Het is de oudste en meest bekende vierdaagse…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Crammerock kondigt eerste namen aan met o.a. Kaiser Chiefs, Jake Bugg en Circa Waves

Eén van de weinige festivals die ook in 2021 plaatsvond, was Crammerock. Het festival in Stekene had toen zelfs een line-up met…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kids With Buns - "the snakes"

Sedert begin 2021 doet Kids With Buns het goed. Het duo scoort zo nu en dan een hitje en heeft dat grotendeels…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.