Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle The Lounge Society – “Generation Game”

Op Speedy Wunderground valt er steeds weer geniale muziek te ontdekken en dat is ook nu niet anders. Nieuwe aanwinst The Lounge Society is nog maar heel recent opgestart, maar staat nu al klaar om in de voetsporen van black midi en Squid te treden. Het viertal uit Hebden Bridge, een gezellig dorpje in West Yorkshire, beleefde in januari hun vuurdoop als The Lounge Society als voorprogramma van Blanketman. Ondertussen speelde de band ook al als special guest voor Warmduscher en The Wants, wat hen meteen een aantal laaiend enthousiaste reviews opleverde. Hun debuutsingle “Generation Game” verschijnt overal pas op 27 maart, maar zoals dat bij Speedy Wunderground gebruikelijk is, kan je de band nu al op hun Soundcloud ontdekken.

We gaan er geen doekjes om winden: The Lounge Society is voor ons nu al een van de ontdekkingen van het jaar. “Generation Game” is een fraai debuutnummer waarbij je langer dan vijf minuten helemaal in de ban van de groep bent. Het nummer heeft het verrassende en onvoorspelbare van black midi, maar tegelijk ook de scherpte van een Squid of PVA. De lyrics zijn gitzwart en gaan over de momentele stand van zaken in het Verenigd Koninkrijk. De vier gaan er muzikaal ook stevig tegenaan en voorzien het nummer van heel wat wendingen. Met een furieus einde slaan ze ons finaal helemaal met verstomming. Het is een intense kennismaking met The Lounge Society, eentje die nog lang zal nazinderen!

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1594 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Lounge Society - "Upheaval"

Dat The Lounge Society een belangrijk deel is van de nieuwe generatie veelbelovende gitaarbands, valt tegenwoordig nog moeilijk te ontkennen. De Britse…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Lounge Society - "No Driver"

Op ons lijstje met veelbelovende debuutalbums staat dat van The Lounge Society al sinds de aankondiging met stip aangeduid. De band kwam…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single PVA - "Untethered"

Als alumni van Dan Carey en zijn Speedy Wunderground brak PVA de afgelopen twee jaar hier en daar door in de alternatieve…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.