Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Lounge Society – “Burn the Heather”

Het Britse cultlabel Speedy Wunderground heeft er sinds kort een veelbelovende nieuwe aanwinst bij: The Lounge Society. Het viertal uit Londen bracht in maart de fenomenale debuutsingle “Generation Game” uit en speelde zich daarmee al snel in de kijker van heel wat muziekliefhebbers. De 7-inch was in een mum van tijd uitverkocht en vergrootte alleen maar de hype rond de Britse nieuwkomers. Geen optredens betekende extra tijd om aan nieuwe muziek te werken en dat deden ze ook. Samen met labeloprichter en producer Dan Carey werd op nieuw materiaal gebroed. De verwachtingen zijn er dan ook niet minder op geworden, maar die lossen ze met “Burn the Heather” op geniale wijze in.

We hebben lang moeten wachten op een opvolger van “Generation Game”, maar dat was het dankzij het uitstekende “Burn the Heather” dubbel en dik waard. De band gooit het op dit nieuwe nummer over een lichtjes andere boeg en klinkt daardoor zelfs nog frisser en vernieuwender. De elektronische bliepjes zijn een sterke aanvulling van het puike gitaarwerk van de vier Britten en zorgen voor een stevig fundament. De riffs hebben weer iets bezwerends en trekken je als luisteraar helemaal in hun meeslepende ban. Naar het einde toe krijgt “Burn the Heather” zelfs nog een machtige wending die het nummer op een absolute en zeer dansbare climax laat eindigen. The Lounge Society is dé postpunkontdekking van 2020 die het komende jaar zeker nog heel wat potten zal breken.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1769 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2022

Het jaar loopt langzaam maar zeker op z’n eind. Naar goede gewoonte word je dan gebombardeerd door lijstjes met eindejaarsoverzichten en dit…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle O. - "OGO"

Onvindbaarder zal het wellicht niet worden. Het nieuwste kindje van het Speedy Wundergroundlabel heet O. en mocht al op tournee met onder…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single slowthai - "i know nothing"

Er zijn maar weinig hedendaagse artiesten die zich zo graag in een bad vol controverse baden als slowthai. De Britse rapper, afkomstig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.