Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Lounge Society – “Burn the Heather”

Het Britse cultlabel Speedy Wunderground heeft er sinds kort een veelbelovende nieuwe aanwinst bij: The Lounge Society. Het viertal uit Londen bracht in maart de fenomenale debuutsingle “Generation Game” uit en speelde zich daarmee al snel in de kijker van heel wat muziekliefhebbers. De 7-inch was in een mum van tijd uitverkocht en vergrootte alleen maar de hype rond de Britse nieuwkomers. Geen optredens betekende extra tijd om aan nieuwe muziek te werken en dat deden ze ook. Samen met labeloprichter en producer Dan Carey werd op nieuw materiaal gebroed. De verwachtingen zijn er dan ook niet minder op geworden, maar die lossen ze met “Burn the Heather” op geniale wijze in.

We hebben lang moeten wachten op een opvolger van “Generation Game”, maar dat was het dankzij het uitstekende “Burn the Heather” dubbel en dik waard. De band gooit het op dit nieuwe nummer over een lichtjes andere boeg en klinkt daardoor zelfs nog frisser en vernieuwender. De elektronische bliepjes zijn een sterke aanvulling van het puike gitaarwerk van de vier Britten en zorgen voor een stevig fundament. De riffs hebben weer iets bezwerends en trekken je als luisteraar helemaal in hun meeslepende ban. Naar het einde toe krijgt “Burn the Heather” zelfs nog een machtige wending die het nummer op een absolute en zeer dansbare climax laat eindigen. The Lounge Society is dé postpunkontdekking van 2020 die het komende jaar zeker nog heel wat potten zal breken.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1592 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Lounge Society - "Upheaval"

Dat The Lounge Society een belangrijk deel is van de nieuwe generatie veelbelovende gitaarbands, valt tegenwoordig nog moeilijk te ontkennen. De Britse…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Lounge Society - "No Driver"

Op ons lijstje met veelbelovende debuutalbums staat dat van The Lounge Society al sinds de aankondiging met stip aangeduid. De band kwam…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single PVA - "Untethered"

Als alumni van Dan Carey en zijn Speedy Wunderground brak PVA de afgelopen twee jaar hier en daar door in de alternatieve…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.