Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alioth – “Sober” (feat. Chuki Beats)

Antwerpse zanger Alioth moet zowat één van de enigen zijn voor wie 2020 geen absoluut rampenjaar betekende. Het jonge talent maakte dit jaar zijn debuut met singles als “Secrets” en “Run”, die hij uitbracht onder het goedkeurend oog van alleskunner Chuki Beats op het opkomend label 32Worldwide. Omringd door andere virtuozen Yung Mavu, K1D en Pretty Boy Dro verblijdde hij het publiek met zijn gastoptreden op “Reckless”, zijn grootste hit tot nu toe.

“Sober” is slechts het vierde nummer uit zijn oeuvre, al zal het daar lang niet bij blijven. Op de single bezingt Alioth een ingewikkelde liefdessituatie waarbij zijn geliefde enkel contact zoekt wanneer ze geïntoxiceerd is. Zijn zachte stem doet denken aan een rauwere versie van The Weeknd, al drukt de zanger zijn eigen stempel op de productie door middel van zijn flow. De instrumental is niet Chuki’s meest gecompliceerde werk, maar Alioth vult de occasionele leegtes op met zijn presence en aanstekelijke melodieën. Het lied duurt slechts een kleine twee minuten en half, een B-stuk had hier niet misstaan. Al bij al leveren Alioth en Chuki meer dan puik werk en tonen aan dat ze in de gaten te houden zijn. Op naar meer!

Facebook / Instagram

Ontdekt meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

Fire Is Gold 2021: Voor vorst, voor vrijheid en voor rap

Hiphop leeft meer dan ooit in België, dat was gisteren alvast de conclusie die we konden trekken na een hele dag Fire…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Voorbeschouwing Fire Is Gold 2021

Zaterdag opent Fire is Gold opnieuw de festivaldeuren in Antwerpen. De eerste twee edities van het hiphopfestival gingen nog door in Vilvoorde,…
AlbumsRecensies

Chuki Beats - INSIDEOUT (★★★★): Muzikale kameleon brengt sterk verhaal

De Belgische producer Chuki kan trots zijn met de plaats waar hij nu op staat. Als jonge knaap begon hij met het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.