Muzieknieuwtjes

BBC Sound of 2021 maakt longlist bekend

Naar jaarlijkse gewoonte maakt de BBC weer de volgens hen tien meest veelbelovende namen van het komende jaar bekend, die we heel nauwlettend in gaten moeten houden. Vorig jaar zaten onder andere Yungblud, Easy Life, Squid, beabadoobee en Arlo Parks tussen de geselecteerden, maar ging uiteindelijk Celeste met de eerste plaats lopen. De winst van de ‘BBC Sound Of’-titel gaat steeds weer gepaard met een flinke carrièreboost en behoorlijk wat prestige, wat eerdere laureaten zoals Sam Smith en Adele bewijzen.

Vandaag maakte de BBC de lichting voor 2021 bekend en ook dit jaar maakte de jury een zeer diverse selectie. De bekendste namen in de lijst zijn onder meer de Noorse indiepopprinses girl in red en de nog steeds maar zeventienjarige Alfie Templeman, die meteen ook de favorieten voor de titel zijn. Ook hiphop is dit jaar weer goed vertegenwoordigd in de selectie met beloftevolle namen zoals Pa Salieu, Bree Runway en Dutchavelli. Verrassend genoeg is ook dit jaar weer maar één band bij de selectie en dat zijn de vrolijke indierockers The Lathums uit Wigan. Hoewel de kans dat zij met de eindzege gaan lopen klein is, zal de selectie de band zeker geen windeieren leggen. Voor een frisse wind zorgen dan weer de drie vrouwelijke kandidaten Holly Humberstone, Griff en Greentea Peng, die ook al heel wat moois hebben laten horen dit jaar! De grootste underdog in deze lichting is echter de soulpoëet BERWYN, die dankzij het enorm knappe Demotape/Vega ook wel een waardige nummer een zou zijn. De winnaar wordt bekendgemaakt op vrijdag 8 januari.

Maak vandaag (voor het eerst) kennis met de supersterren van de toekomst:

Alfie Templeman (UK)

BERWYN (UK)

Bree Runway (UK)

Dutchavelli (UK)

girl in red (NO)

Greentea Peng (UK)

Griff (UK)

Holly Humberstone (UK)

Pa Salieu (UK)

The Lathums (UK)

 

1568 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Alfie Templeman - Mellow Moon (★★★): Kleine jongens worden groot

We zouden het bijna vergeten nu we weer zorgeloos naar concerten kunnen en zonder restricties op café mogen, maar niet heel lang…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Yen Strange - "Easy Way Out"

Yen Strange groeide op in kleine dorpen, wat zowel een vloek als een zegen was voor de opkomende zangeres. Op school had…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mura Masa - "blessing me" (feat. Pa Salieu & Skillibeng)

Mura Masa heeft eigenlijk geen introductie meer nodig. De Britse multi-instrumentalist en producer groeide op op het kleine eiland Guernsey, maar trok…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.