Muzieknieuwtjes

BBC Sound of 2021 maakt longlist bekend

Naar jaarlijkse gewoonte maakt de BBC weer de volgens hen tien meest veelbelovende namen van het komende jaar bekend, die we heel nauwlettend in gaten moeten houden. Vorig jaar zaten onder andere Yungblud, Easy Life, Squid, beabadoobee en Arlo Parks tussen de geselecteerden, maar ging uiteindelijk Celeste met de eerste plaats lopen. De winst van de ‘BBC Sound Of’-titel gaat steeds weer gepaard met een flinke carrièreboost en behoorlijk wat prestige, wat eerdere laureaten zoals Sam Smith en Adele bewijzen.

Vandaag maakte de BBC de lichting voor 2021 bekend en ook dit jaar maakte de jury een zeer diverse selectie. De bekendste namen in de lijst zijn onder meer de Noorse indiepopprinses girl in red en de nog steeds maar zeventienjarige Alfie Templeman, die meteen ook de favorieten voor de titel zijn. Ook hiphop is dit jaar weer goed vertegenwoordigd in de selectie met beloftevolle namen zoals Pa Salieu, Bree Runway en Dutchavelli. Verrassend genoeg is ook dit jaar weer maar één band bij de selectie en dat zijn de vrolijke indierockers The Lathums uit Wigan. Hoewel de kans dat zij met de eindzege gaan lopen klein is, zal de selectie de band zeker geen windeieren leggen. Voor een frisse wind zorgen dan weer de drie vrouwelijke kandidaten Holly Humberstone, Griff en Greentea Peng, die ook al heel wat moois hebben laten horen dit jaar! De grootste underdog in deze lichting is echter de soulpoëet BERWYN, die dankzij het enorm knappe Demotape/Vega ook wel een waardige nummer een zou zijn. De winnaar wordt bekendgemaakt op vrijdag 8 januari.

Maak vandaag (voor het eerst) kennis met de supersterren van de toekomst:

Alfie Templeman (UK)

BERWYN (UK)

Bree Runway (UK)

Dutchavelli (UK)

girl in red (NO)

Greentea Peng (UK)

Griff (UK)

Holly Humberstone (UK)

Pa Salieu (UK)

The Lathums (UK)

 

1287 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Features

De Grote Beren Van Morgen 2021: BERWYN & Alioth

In de eerste twee weken van het jaar zetten we naar goede gewoonte zestien beloftevolle acts in de schijnwerpers onder de noemer…
Muzieknieuwtjes

Pa Salieu is BBC Sound of 2021!

Adele, Ellie Goulding, Michael Kiwanuka, Years & Years, Celeste … het lijstje van ‘BBC Sound Of…’ winnaars leest als een boeklezing van…
FeaturesInstagram

De Grote Beren van Morgen 2021: Holly Humberstone & Charles

Zoals elk jaar hopen we ook in 2021 weer heel wat wonderlijke parels te ontdekken die ons in de ban houden met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.