LiveRecensies

ECHT! @ Beursschouwburg: Echte instrumenten zorgen voor een echt feestje

© CPU – Jan Van Hecke

Met het spiksplinternieuwe INWANE onder de arm, mocht een releaseparty in de thuishaven zeker niet ontbreken voor het viertal van ECHT!. Zelf zijn de mannen niet afkomstig uit Brussel, bassist Federico komt uit Italië, toetsenist Dorian uit Frankrijk en drummer Martin, net als gitarist Florent uit de streek rond Bergen, maar als band ga je moeilijker iets Brusselser kunnen vinden. Al jammend groeiden ze naar elkaar toe in de Bonnefooi, waar ze jazz mixten met footwork en hiphop, wat uiteindelijk eindigde in DOUF en INWANE.

De opwarming werd onder handen genomen door Ashley Morgan, die je nog kan kennen als LTGL of als dj bij DVTCH NORRIS en Blu Samu, maar sinds 2019 zich ook weer focust op solomateriaal. De jonge Belg begon nog rustig aan zijn set, maar liet met “Throat” en “Seaweed And Algaes” het publiek al rustig kennis maken met zijn beats. Hiernaast rapte hij vaak ook mee, al maakte dat wat minder indruk. Het hoogtepunt volgde met “Instant Noodles” waar onze trommelvliezen al voor de eerste keer in de avond getest werden. De perfecte opwarming voor wat nog volgen zou.

De elektronische beats van Ashley Morgan werden ingewisseld voor de echte instrumenten van ECHT!. Dat het kwartet veel zin had in hun album releaseparty werd al vanaf de eerste seconden duidelijk. De mannen toverden de zaal met “Permanent” permanent om tot een duistere danstempel, waar de herfstpulls al snel uitgetrokken werden. De zware beats brachten het publiek meteen in beroering, terwijl het funky baslijntje van “Charlier” al voor een eerste hoogtepunt zorgde.

Op het tweede hoogtepunt was het niet lang wachten want voor “500 gr.” verscheen er opeens een half blazersorkest mee op het podium. Op het kleine podium van de Beursschouwburg was er amper genoeg plaats voor de acht mannen met hun instrumenten, al kon dat niemand deren. Dit was een van de vele aangename verrassingen die we gisterenavond op ons bord kregen. Een andere was dat ze Ashley Morgan mee betrokken in het feestgedruis door “REVELATE” en “DOUBLE SIZE” te spelen, terwijl de Limburger de teksten voor zijn rekening nam.

Wie dacht dat ECHT! ons hierna rustig naar huis zou laten gaan, had het grondig mis. Dorian achter de keys zorgde eerst nog wel voor een rustige pianosolo, waarna hij er ook wat snedige synths tegenaan gooide, waar het publiek wel pap van lustte. Wanneer de nummers van INWANE erop zaten, zorgde het viertal zelf meteen al voor de afterparty. Een mix van techno, elektro en trap verscheen schijnbaar moeiteloos uit de mannen hun instrumenten. Om het gigantisch feestje helemaal compleet te maken, werden de vier blazers nog eens op het podium geroepen om “Higher Ground” van TNGHT mee te spelen.

Vanaf vandaag heeft de Beursschouwburg een openluchtzaal voor optredens, want ECHT! speelde het dak eraf en zelfs dat is nog een understatement. De vier mannen speelden de show van hun leven, terwijl het publiek geen spaander meer heel liet van de vloer. We wisten dat ECHT! live altijd wel een streling voor het oor is en deze keer overtroffen ze zichzelf en al onze verwachtingen!

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop vult affiche aan met Nothing But Thieves, King Hannah, De Staat en 27 anderen!

Nu de festivalzomer officieel van start is gegaan, grijpt ook Pukkelpop zijn kans om de affiche te vervolledigen. Dat gebeurt vandaag met…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2021 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 30 beste Belgische singles van 2021

Twee weken geleden schotelden we jullie de twintig beste Belgische albums van het afgelopen jaar voor, maar er werd veel meer moois…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.