Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single ECHT! – “Charlier”

In 2020 kwam ECHT! verrassend sterk uit de hoek met hun ep douf, wat hen een plaats tussen onze Grote Beren van 2020 opleverde. Daarna bleef het opvallend still rond de Brusselse electronicaband. In juni 2021 kwam dan toch de single “500gr.”, en nu bewijzen ze met “Charlier” dat dat geen eenmalige gebeurtenis was. ECHT! bestaat uit 4 internationale bandleden die al langer op de Brusselse underground vertoeven, maar stilletjesaan ook bij het grote publiek aanslaan. Qua stijl zijn ze te vergelijken met de Genste band STUFF., die onder hetzelfde label vallen.

“Charlier” voelt aan als een futuristische jazztrein zonder remmen die geleidelijk aan de diepte instort, hoewel geen van de passagiers dat erg lijkt te vinden. Gecontroleerde chaos, zonder van de sporen af te wijken. ECHT! opent nogal onheilspellend, dramatisch zelfs, maar maakt vrij brutaal de overgang naar een gemoedelijk jazz-deuntje. Anders dan hun vorige single “500gr.” speelt ECHT! meer met die melodie dan met de beat, door er telkens nieuwe en meer variaties aan toe te voegen. Het geeft de single tempo, persoonlijkheid, en de luisteraar geen tijd om uit te blazen. De band grijpt je bij je nekvel, en laat pas los wanneer de trein uiteindelijk vertraagt en de laatste subtiele noot uitgestorven is.

Dat de band helemaal terug is, bewees hun programma voor deze zomer. Ze stonden al in Het Depot en op North Sea Jazz in Rotterdam. Je kan ze nog tegenkomen in de Volta in Brussel of op het Antwerpse Jazz Middelheim, of luisteren naar hun nieuw album INWANE, gepland op 24 september.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

Related posts
InstagramLiveRecensies

Unwind Festival (Dag 2): Alternerend af- en opladen in de oase van OLT

Unwind is een van de grote openers van de festivalzomer en meteen ook een van de nieuwe festivals die dit jaar veelvuldig…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2021 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 30 beste Belgische singles van 2021

Twee weken geleden schotelden we jullie de twintig beste Belgische albums van het afgelopen jaar voor, maar er werd veel meer moois…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.