Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single ECHT! – “Charlier”

In 2020 kwam ECHT! verrassend sterk uit de hoek met hun ep douf, wat hen een plaats tussen onze Grote Beren van 2020 opleverde. Daarna bleef het opvallend still rond de Brusselse electronicaband. In juni 2021 kwam dan toch de single “500gr.”, en nu bewijzen ze met “Charlier” dat dat geen eenmalige gebeurtenis was. ECHT! bestaat uit 4 internationale bandleden die al langer op de Brusselse underground vertoeven, maar stilletjesaan ook bij het grote publiek aanslaan. Qua stijl zijn ze te vergelijken met de Genste band STUFF., die onder hetzelfde label vallen.

“Charlier” voelt aan als een futuristische jazztrein zonder remmen die geleidelijk aan de diepte instort, hoewel geen van de passagiers dat erg lijkt te vinden. Gecontroleerde chaos, zonder van de sporen af te wijken. ECHT! opent nogal onheilspellend, dramatisch zelfs, maar maakt vrij brutaal de overgang naar een gemoedelijk jazz-deuntje. Anders dan hun vorige single “500gr.” speelt ECHT! meer met die melodie dan met de beat, door er telkens nieuwe en meer variaties aan toe te voegen. Het geeft de single tempo, persoonlijkheid, en de luisteraar geen tijd om uit te blazen. De band grijpt je bij je nekvel, en laat pas los wanneer de trein uiteindelijk vertraagt en de laatste subtiele noot uitgestorven is.

Dat de band helemaal terug is, bewees hun programma voor deze zomer. Ze stonden al in Het Depot en op North Sea Jazz in Rotterdam. Je kan ze nog tegenkomen in de Volta in Brussel of op het Antwerpse Jazz Middelheim, of luisteren naar hun nieuw album INWANE, gepland op 24 september.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

Dit vind je misschien ook leuk:
InstagramLiveRecensies

STUFF., Portico Quartet, Dans Dans & ECHT! @ Jazz Middelheim: Jazz hand in hand met elektronica

De aanloop naar de veertigste editie van Jazz Middelheim verliep hobbelig. Zo werd er vorige week nog aangekondigd dat er slechts één…
LiveRecensies

STUFF., Dijf Sanders, Bandler Ching & Dishwasher_ @ Gent Jazz: Superlatieven

Ondanks dat we afgelopen dagen al enkele zeer goede optredens zagen hier op Gent Jazz, is het toch de tweede zaterdag die…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single ECHT! - "500 gr."

Een van onze Grote Beren van 2020 is eindelijk terug met nieuwe muziek. De Brusselaars van ECHT! wisten ons op hun Douf ep…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.