Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single ECHT! – “500 gr.”

Een van onze Grote Beren van 2020 is eindelijk terug met nieuwe muziek. De Brusselaars van ECHT! wisten ons op hun Douf ep te verbazen met een mix van futuristische jazz en footwork geïnfuseerde elektronica. De link naar STUFF. kan dus snel gelegd worden, al knalt ECHT! er nog net iets harder op los. Na hun ep verdwenen de mannen spijtig genoeg weer wat in de schaduw, tot vandaag. We krijgen niet enkel het heugelijke nieuws van een nieuwe single, maar ook dat hun debuutalbum eraan komt op 24 september en de naam INWANE krijgt.

Het is duidelijk dat ECHT! echt zin heeft om erin te vliegen, want “500 gr.” knalt er al na één seconde op los. We krijgen bombastische blazers te horen die bijgestaan worden door een donkere synth en een zware trapbeat die onze trommelvliezen meteen doorboort. Tijd om even tot rust te komen in het nummer gunt de band ons amper en daar zijn we helemaal niet rouwig om. Moesten we niet beter weten, zouden we direct denken dat dit nummer recht uit Hudson Mohawkes repertoire komt, maar eigenlijk is ECHT! nog indrukwekkender aangezien ze hun muziek live spelen en niet uit een computer laten komen.

Wie ECHT! deze zomer live aan het werk wil zien heeft genoeg mogelijkheden, zo passeren ze onder meer in Het Depot, Cirque Royal en op Jazz Middelheim. We zijn alvast benieuwd of we daar nog meer nieuwe nummers te horen zullen krijgen.

Facebook / Instagram / Twitter

 

Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

ECHT! @ Beursschouwburg: Echte instrumenten zorgen voor een echt feestje

Met het spiksplinternieuwe INWANE onder de arm, mocht een releaseparty in de thuishaven zeker niet ontbreken voor het viertal van ECHT!. Zelf zijn de…
AlbumsRecensies

ECHT! - INWANE (★★★★) : Grimmig grensverleggend

Na een verwachtingsvolle EP Douf brengt de Brusselse groep ECHT! nu debuutalbum INWANE uit. Ze combineren jazz, funk, electro en hiphop met als…
InstagramLiveRecensies

STUFF., Portico Quartet, Dans Dans & ECHT! @ Jazz Middelheim: Jazz hand in hand met elektronica

De aanloop naar de veertigste editie van Jazz Middelheim verliep hobbelig. Zo werd er vorige week nog aangekondigd dat er slechts één…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.