InstagramLiveRecensies

HYPER! @ Gentse Feestjes (Café HUIS): ook zonder dat vleugje ADHD werkt de band

HYPER!

© Larissa Zenner

Dag zeven van de Gentse Feestjes in HUIS werd ingekleurd door het jonge rockcollectief HYPER! Strak in het pak voorzien deze jonge gasten Gent en omstreken al enige tijd van rock met een vleugje ADHD, naar eigen zeggen. Debuut Breakfast bezorgde de jongens heel wat lof en met hun gitaargeweld kenden ze zichzelf reeds een straffe livereputatie toe. Voor deze speciale gelegenheid in café HUIS gingen ze voor de zachtere aanpak, maar blijft hun stevige rock ook met akoestische gitaren overeind?

We zagen alvast enkele HYPER!-T-shirts in het publiek. Wat later werd duidelijk dat het de ouders van een van de bandleden waren, maar er waren ook echte fans aanwezig die met plezier hun T-shirt nog eens aantrokken en met passende totebag al aardig op voorhand stonden te wachten. Verrassend genoeg was het deze keer geen oerkreet of stevige riff die de set inleidde, maar een zacht en bekorend pianoriedeltje. Tijdens de eerste nummers misten we wat enthousiasme van de bandleden. Een rustpunt, tevens hoogtepunt, tijdens de set was het appetijtelijke “Count the Days” wat vol leuke verrassingen zat. Ze vreesden dat het eerder zachtaardige nummer niet in de setlist zou passen, maar dat het na enig overleg toch geen probleem bleek te zijn. Wij waren alleszins fan van de iets ingetogenere versie. Er werd met dynamiek gespeeld. Iets wat ze doorheen het hele optreden goed controleerden.

HYPER!

© Larissa Zenner

Voor “Cowboy Moves” werd er gevraagd om mee te klappen, wat voor heel wat ambiance zorgde, maar waardoor het nummer eerder slordig werd ingezet. Ondertussen kwamen de bandleden wat losser en zagen we glimlachjes verschijnen wanneer het wel strak zat. Die momenten waren er ook genoeg. Het drietal is duidelijk enorm goed op elkaar afgesteld en vult elkaar naadloos aan. De zachtaardige percussie van Sybe Versluys – gezeteld op een troon met zijn cajon – in combinatie met het smaakvolle gitaarwerk van Achilles De Raedt, ondersteunden Iskander Moens’ rauwe stem en twaalfsnarige gitaar voortreffelijk. Ook moet het zangtalent van alle drie de jongens worden opgemerkt. Buiten de leadzang konden we ook de backings appreciëren.

Naast eigen werk kregen we een interpretatie van Led Zeppelins “Thank You” te horen die we ten zeerste konden smaken. Voor de tekst werd er wat gespiekt op een gsm, wat we graag vergaven na een mooie fluitsolo van Moens. Zijn stem vloog door hoogtes en laagtes. Indrukwekkend. Toch durfde de zang er ook al eens naast te zitten, wat uiteindelijk ook zijn charmes had en waar we hem niet voor afstraften. Tijdens de geestige bindteksten kwamen de hautaine diva-allures wel eens piepen. Tijdens het laatste nummer werd een glazen vaasje met roze bloemetjes gebruikt door De Raedt voor het geluid van een slide gitaar. We genoten al van zijn feilloze solo’s, maar dit was dan toch wel de plezierigste piek. Het langdurige applaus van het publiek leidde tot een energiek bisnummer. De groep waarschuwde nog dat het slordig kon zijn, desondanks dit ook het geval was, werden we zeer voldaan achtergelaten.

HYPER!

© Larissa Zenner

HYPER! toonde ons zijn zachte gedaante. Hoewel de band zijn sterke kanten akoestisch iets minder tot zijn recht kwamen en het hier en daar rommelig over durfde te komen, wist het drietal zijn aanstekelijke energie te behouden. Ook zonder dat vleugje ADHD werkt de band.

Facebook / Instagram

Tot 26 juli kan je elke avond nog genieten van opkomend talent in café HUIS:

24 juli: Aster

25 juli: Ventus

26 juli: Jan Borré

Deze optredens zijn reeds gepasseerd:

17 juli: Alois x VLB

18 juli: April Maey

19 juli: Whisper Party

20 juli: Reena Riot

21 juli: Kiki Schippers

22 juli: Cesar Quinn

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Iskander Moon - "Saturday Silence"

Talent definiëren is geen sinecure, maar Iskander Moon benoemen als talent, is niet anders dan verklaren dat water nat en de zon…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Crystal Method - "Post Punk" (feat. Hyper & Iggy Pop)

Toen het muzikaal project van Scott Kirkland en Ken Jordan begin jaren negentig in de woestijn van Las Vegas het licht zag,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single HYPER! - "Beautiful Night"

Wie een rockshow wil zien met mannen in een strak pak, hoeft niet langer naar Triggerfinger te gaan, want ook HYPER! is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.