LiveRecensies

Whisper Party @ Gentse Feestjes (Café HUIS): De zomer doet ons glimlachen

Whisper Party

De exclusieve Gentse Feestjes van David Van den Hende werpen licht op opkomend talent, met een focus op de Gentse scene. Fans van het zachtere indiegenre konden gisteren terecht in zijn muziekcafé HUIS, waar het de beurt aan Whisper Party was. Het duo toonde zich van zijn beste kant en behaagde het publiek met plezierige nummers.

‘We zijn wat nerveus, het voelt terug een beetje als de eerste keer op een podium staan’, zegt Margot De Ridder. De set werd ingezet met een zachtdroevig gitaargetokkel, vergezeld door een diepe mannenstem in combinatie met een karaktervolle vrouwenstem, die al eens door de hoogtes durft te vliegen. In het nummer huisde een zweem melancholie, desondanks een xylofoontje wat licht wierp en zelfs een vleugje speelsheid toevoegde. Al na het eerste nummer kon het stel op een hartelijk applaus rekenen.

Tijdens zijn bindteksten deed Marcoen een glimlach verschijnen op onze gezichten: slordige leutige praatjes, een micro die omver werd geduwd, appreciatie voor de rosé van het café … Daarnaast sloeg het duo er in, de sfeer van hun pastelkleurige indiepop deftig over te brengen naar de luisteraars. Met versterking van zachtaardige keys en enkele percussie-instrumentjes, bleef het publiek geboeid; dat was te zien aan de geconcentreerde gezichten.

Naar het einde van de set, bracht De Ridder akoestisch een solonummer op haar ukelele. Hoewel het spelen eerder slordig was, vergaten we dat al snel wanneer ze haar prachtige stem door de zaal deed galmen. Ondanks dat de ukelele vrolijke klanken produceerde, hoorden we weemoed in het fragiele nummer. We waren toehoorders onder bekoring. Met een meer uptemponummer boordevol energie, sloot Whisper Party zijn zoete set af die beloond werd met een luid applaus.

Op dag drie van het ontdekkingsfestival Gentse Feestjes, werden we voorgesteld aan het Gentse Whisper Party: zomerige indiepop die een glimlach op je gezicht doen verschijnen. Met hun muzikale kunsten en oprechtheid vielen ze in de smaak.

Tot 26 juli kan je elke avond nog genieten van opkomend talent in café HUIS:

20 juli: Reena Riot

21 juli: Kiki Schippers

22 juli: Cesar Quinn

23 juli: HYPER!

24 juli: Aster

25 juli: Ventus

26 juli: Jan Borré

Deze optredens zijn reeds gepasseerd:

17 juli: Alois x VLB

18 juli: April Maey 

Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

Jan Borré @ Gentse Feestje (Café HUIS): Magische elektronische ruimtereis

Tien dagen lang werden in HUIS, een gezellig Gents café, optredens georganiseerd onder de noemer van Gentse Feestjes. We zagen heel wat…
LiveRecensies

Ventus @ Gentse Feestjes (Café HUIS): Gevarieerde eenvoud die raakt

Ventus is een opkomend Gents duo dat de mosterd haalt bij artiesten als Oh Wonder en Trixie Whitley. Vooral die eerste groep…
LiveRecensies

Aster @ Gentse Feestjes (Café HUIS): De sublimiteit van een getormenteerde ziel

We hoorden de naam Aster al eens vallen in Gent en Limburg. Deze jongeman plezierde enkele jaren geleden nog shopaholics in Hasselt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.