LiveRecensies

April Maey @ Gentse Feestjes (Café HUIS): Charmante impulsiviteit

April Maey

Muzikale duizendpoot David Van den Hende organiseert in zijn HUIS de Gentse Feestjes: kleine, intieme optredens met een programmatie gefocust op jong talent. Op dag twee, nadat we gisteren Alois x VLB zagen, maken we kennis met de Gents-Nigeriaanse April Maey.

Ze bewandelde het podium met een charmant lachje dat werd beantwoord door een enthousiast applaus. Gewapend met een micro en een laptop begon ze op haar gemak aan de set. Maey toont een potentieel voor podiumprésence, maar ze mag wel nog een tandje bijsteken. De dame stond er enigszins ongemakkelijk bij, hoewel we daar niets van merkten aan haar zang. Met haar warmhartige, zachte stem plezierde ze het ietwat stijve publiek, en in combinatie met jofele backingtracks zette ze een dan ook een zwoele feelgoodsfeer neer te HUIS.

Na enkele nummers nodigde ze rapper/producer James Francis uit om het podium te betreden. Hij bleek over wat meer ervaring te beschikken, alsook deftige rapkunsten; de woorden vloeiden elegant over zijn lippen. Desalniettemin moet het raptalent van de jongedame ook worden opgemerkt. Dat werd strak beloond met gejoel.

De omstandigheden ten tijde van corona zijn natuurlijk niet ideaal om een publiek los te krijgen – zeker wanneer de nummers af en toe wat flauw durfden over te komen – maar wat later in haar set slaagt ze erin om ambiance neer te zetten. Het publiek ging verlegen in op een uitnodiging om te dansen; uitgaan is voor de meesten dan ook al een tijdje geleden. Het is hen vergeven. De lieftallige April zocht heel wat interactie op, wat het publiek duidelijk vleide.

Na het laatste nummer werd er spontaan voor een encore gepleit, wat op zijn beurt de zangeres dan weer charmeerde. Op aanvraag haalde ze een nummer dat tijdens de set al gebracht was opnieuw boven, met als voorwaarde om onze beste danspasjes boven te halen. Om af te sluiten kregen we exclusief een EDM-remix te horen die nog uitgebracht zal worden. Aan het gejuich was duidelijk te horen dat het publiek deze wist te smaken en met een warm applaus verliet ze het podium.

Op dag twee van de Gentse Feestjes te HUIS kregen we plezierige r&b voorgeschoteld door een zelfzekere jongedame. Het kwam misschien wat doordeweeks over, maar April Maey mag er zeker en vast zijn. De set begon eerder stijfjes, maar met haar charmante impulsiviteit kon ze het publiek uit zijn schulp lokken. We hopen nog meer te horen van haar warmhartige stem.

Tot 26 juli kan je elke avond nog genieten van opkomend talent in café HUIS:

19 juli: Whisper Party

20 juli: Reena Riot

21 juli: Kiki Schippers

22 juli: Cesar Quinn

23 juli: HYPER!

24 juli: Aster

25 juli: Ventus

26 juli: Jan Borré

Deze optredens zijn reeds gepasseerd:

17 juli: Alois x VLB

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single April Maey - "Sweatshirt"

De Gentse April Maey is een singer-songwriter, componiste en beeldende kunstenares uit Nigeria. Zoals ze zelf zei tijdens haar laatste optreden is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.