Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Crystal Method – “Post Punk” (feat. Hyper & Iggy Pop)

Toen het muzikaal project van Scott Kirkland en Ken Jordan begin jaren negentig in de woestijn van Las Vegas het licht zag, hadden ze zelf nooit kunnen denken dat ze zouden uitgroeien tot een van de grootste en belangrijkste pioniers van de Amerikaanse elektronische muziekscene. Eerste single “Now is the Time” dateert uit 1994 en het bijhorend debuutalbum Vegas zette het duo meteen op de kaart met hun gekende Big Beat-stijl. Na het vertrek van Jordan in 2017 ging Kirkland alleen verder en wist hij zijn stempel te drukken op het album The Trip Home (2018). Met de release van het zevende studioalbum binnenkort krijgen we alvast een voorsmaakje in de vorm van een smeedhamer op de track “Post Punk”.

De intro neemt je mee door wat klinkt als een wandelgang van een grauwe kelder met losse elektriciteitskabels die her en der uitsteken. Vervolgens kom je in een open ruimte terecht waar je even de tijd hebt om te bekomen tot de drums en synths je onderdompelen in een trance waar je maar moeilijk weer uit geraakt. Daar zal de samenwerking met de Londense producer Hyper (Guy Hatfield) ongetwijfeld voor iets tussen zitten. Wat deze closing track van het album helemaal afmaakt, is de sample uit de documentaire Gimme Danger van cultregisseur Jim Jarmusch over Iggy Pop en zijn legendarische band The Stooges. De vervormde, maar herkenbare schraperige stem van de godfather of punk tilt de track naar een hoger niveau: ‘I don’t want to be a punk, I don’t want to belong to any of it’, hoor je de frontman van The Stooges zeggen. Het is als wakker worden in een trip, ergens in een betonnen ondergrondse club, waar de coronajaren lang verleden tijd zijn.

The Trip Out verschijnt 15 april op het label Ultra Records. Iggy Pop kan je in april aan het werk zien in Zenith van Rijsel, in België treedt hij niet op.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chérine - "HYPER"

Vorig jaar deed de naam Chérine nog bij weinig mensen een belletje rinkelen. De goedlachse singer-songwriter, afkomstig uit ons eigen Belgenland, bleef…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Iskander Moon - "Saturday Silence"

Talent definiëren is geen sinecure, maar Iskander Moon benoemen als talent, is niet anders dan verklaren dat water nat en de zon…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 1): Tussen licht en donker

Rock Werchter 2023 is van start gegaan. Het grootste festival van België laat weer vier dagen van zich horen met muziekgroepen die…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.