Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Iskander Moon – “Saturday Silence”

© CPU – Jan Van Hecke

Talent definiëren is geen sinecure, maar Iskander Moon benoemen als talent, is niet anders dan verklaren dat water nat en de zon heet is. Hoewel de tweeëntwintigjarige Gentenaar recent afstudeerde als master muziekproductie, heeft hij in de jaren die hieraan voorafgingen talloze andere adelbrieven verzameld. Gent en omstreken liggen namelijk al een tijdje aan zijn voeten. Zo bestormde hij als jonkie met het ter ziele gegane HYPER! de Oost-Vlaamse festivalpodia en is hij ook één van de figuren die de Gentse Feesten muzikaal haar charismatische kleur geven. Moens – want zo heet de jongeman officieel – staat daarnaast in de wondere, geheimzinnige muziekindustrie ondertussen evengoed bekend als een naam die je mee aan de songwriters- of producerstafel wil. In deze rol werkte hij al samen met een breed spectrum aan klinkende namen van The Starlings en Mooneye, tot Yves Paquet en Cesar Quinn. Het is dan ook allesbehalve verbazend dat een gerenommeerd platenlabel als PIAS haar schouders onder dit debuterende soloproject zet.

En of ze hiermee een goeie zet mee doen. Debuutsingle “Saturday Silence” heeft welgeteld niet meer dan twee seconden nodig om ons helemaal mee te trekken in dit verhaal. Terwijl de zachte pianomelodie zich liefelijk in ons gehoor nestelt, knuffelt de warme, aimabele stem van Moens je in een vredige, melancholische roes. Een roes waaruit we meteen worden gewekt door perfect klinkende backingvocalharmonieën waarna het nummer ook helemaal openbreekt. Van subtiele touches, momenten van openbarende stilte tot een perfect afgebakende drumbegeleiding. Dit en zoveel omgeven door staaltjes van verbluffende opbouw en impressionant straffe dynamiek. Als luisteraar word je omvergeblazen door een heldendichtwaardige uitbarsting aan muzikaliteit die feilloos kan wedijveren met het krachtigere en beste werk van Bear’s Den, Bon Iver en Sigur Ros. Tegelijkertijd ervaren we een opmerkelijk, metropolitaans nasmaakje dat ons doet denken aan de grootse live-producties van pakweg Taylor Swift en Coldplay. Artiesten die de gave bezitten om die twee werelden met elkaar te doen klikken, zijn allesbehalve dik gezaaid. “Saturday Silence” etaleert in minder dan drie minuten niet enkel het talent van een Belgische singer-songwriter, maar ook het potentieel van een volgende internationale naam. Zeg ons niet dat we je niet hebben gewaarschuwd, wanneer je binnen enkele jaren moedeloos wordt van de zoektocht naar tickets voor de man zijn zoveelste uitverkochte Ancienne Belgique.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

145 posts

About author
Gediplomeerd cultureel ondernemer en manager als OENGER, functioneel analist als inkomstenbron.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Iskander Moon @ Ancienne Belgique (AB Club): Potentieel om te groeien

Na passages in Leuven en Hasselt, was het voor Iskander Moon tijd om zijn debuut-ep voor te stellen in de uitverkochte Club…
FeaturesWedstrijden

Win een duoticket voor o.a. Iskander Moon, Lézard & Wine Lips in Muziekclub De Zwerver

Muziekclub De Zwerver in Leffinge heeft komende maanden heel wat leuke acts op de agenda staan. Nog leuker is dat we voor…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Live /s Live finaliseert line-up met o.a. Absynthe Minded, Gavin James en Magnus

Live /is Live had ons nog enkele namen tegoed. Met de bekendmaking van haar tien finale acts, laat de organisatie weten dat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.