AlbumsRecensies

HYPER! – BREAKFAST (★★★½): Lekkere ADHD-rock

Een strak rocktrio in maatpak: die omschrijving doet je waarschijnlijk denken aan Triggerfinger, maar wij hebben het over HYPER!. Frontman Iskander Moens is nog maar net negentien geworden, en ook de andere bandleden hebben nog niet al te veel levensjaren laten passeren. Toch klinkt de band al lang niet meer alsof ze nog in hun kinderschoenen staan. HYPER! omschrijft zichzelf als een alternatieve rockband met een vleugje ADHD en dat laatste vertaalt zich in energieke liveshows. Afgelopen maanden hebben ze hier en daar wat opgetreden; ook onze noorderburen genoten reeds mee van HYPER!.

“Ritalin for Breakfast” begint met een schreeuw en wat vette gitaarriffs. We zijn meteen vertrokken! ‘No ecstasy’ wordt er tijdens het refrein geroepen, maar toch lijkt dit het begin van een drugstrip. Let’s get high on HYPER! Hier en daar wordt de stem van Iskander vergezeld door die van een vrouw, waardoor het nummer ook iets sexy krijgt, maar toch kan je er stevig op losgaan. Dat losgaan kan je vervolgens verderzetten op single “Cowboy Moves”, waar er opnieuw stevig wordt doorgespeeld. Het trio houdt duidelijk niet van een voorspelbaar nummer en weet ons regelmatig te verrassen.

“Count the Days” zorgt voor het nodige rustpunt op de ep. Toch moet het stillere nummer zeker niet onderdoen voor de luide, explosieve nummers. Achilles De Raedt zorgt hier voor een rustig gitaarlijntje dat spanning opwekt. Eens de drum van Sybe Versluys erbij komt, voelt het nummer volledig aan, maar het gitaarspel naar het einde toe is toch wel de kers op de taart. “Silhouettes” heeft dan weer iets maf en speels, maar dat maakt het net zo een leuk nummer. De sfeer is hier wat losser. Nadat de jongens moesten stilzitten tijdens “Count the Days”, gooien ze nog een laatste keer alles los.

We zouden bijna vergeten dat BREAKFAST slechts de eerste ep is van HYPER!. Vette gitaarriffs, een jonge stem en een sterk geconcentreerde dosis energie. Deze muziek als ontbijt en je kan de dag met gemak doorkomen. Tijdens “Count the Days” kan je eventueel een powernap nemen, maar dat lijkt ons niet nodig. Het ADHD-gehalte ligt tijdens de volledige ep vrij hoog en stilzitten is zo haast onmogelijk. De nummers zijn goed afgewerkt en bevatten de nodige (gekke) twists om zich te onderscheiden van de rockband uit je straat.

Gisteren speelde HYPER! in de Gentse Charlatan, maar wie er niet bij was, krijgt een herkansing op 30 november in Den Trap.

Facebook / Instagram / Website 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1083 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Iskander Moon - "Saturday Silence"

Talent definiëren is geen sinecure, maar Iskander Moon benoemen als talent, is niet anders dan verklaren dat water nat en de zon…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Crystal Method - "Post Punk" (feat. Hyper & Iggy Pop)

Toen het muzikaal project van Scott Kirkland en Ken Jordan begin jaren negentig in de woestijn van Las Vegas het licht zag,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single HYPER! - "Beautiful Night"

Wie een rockshow wil zien met mannen in een strak pak, hoeft niet langer naar Triggerfinger te gaan, want ook HYPER! is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.