LiveRecensies

Reena Riot @ Gentse Feestjes (Café HUIS): Koningin van de Gentse indiescene

Reena Riot

We konden reeds kennis maken met younsters Alois x VLB, April Maey en Whisper Party tijdens de Gentse Feestjes in café HUIS. Op dag vier werden we blootgesteld aan doorleefde melancholie met Reena Riot. De band wierp reeds hoge ogen met zijn wel ontvangen debuut NIX. Met zijn sterke livereputatie, kwamen we met veel goesting en nieuwsgierigheid naar café HUIS.

Met een innemend gitaargetokkel begint Naomi Sijmons aan haar set. Ze leek zich in een andere mindset te begeven en zich niets aan te trekken van de grote opkomst voor het optreden. Wanneer haar ruwe stem de melancholische gitaar vergezeld, konden we al op een eerste kippenvelmomentje rekenen dat ons deed verlangen naar meer. Voor het tweede, iets zachtere nummer, kreeg ze versterking van gitarist en medebandlid Jan Myny. Onder het motto ‘less is more’ bracht hij die kleine extraatjes die de nummers enkel ten goede kwamen. Maar we genoten meer van zijn gitaarspel dan van zijn zangkunsten. Daar misten we wat zuiverheid.

Sijmons verontschuldigde zich voor haar geratel tussen de nummers door, maar ze was dan ook zo blij dat ze terug kon spelen voor publiek. Ze voegde er nog aan toe dat ze het stille publiek ten zeerste kon appreciëren. Tijdens de nummers kon je een haarspeld horen vallen, maar het applaus was dan weer oorverdovend. Als de donkere rock met een zweem blues je nog niet kon plezieren, dan kon de doorleefdheid van Sijmons en Myny je wel doen smelten. De nummers, volgeladen met emotie, durfden al eens te raken, zeker wanneer ze met zo veel oprechtheid werden gebracht.

Het duo presenteerde ons ook wat nieuw werk. De lockdown bleek een goede inspiratiebron voor songwriters. Met een spiekbriefje erbij, serveerden ze verlegen, maar zelfzeker een voorproefje van een nieuw wapenarsenaal dat in het verlengde van de groep zijn gekende sound lag. Als je sound al straf was, hoef je ook niet meer veel te doen om te imponeren. De temperatuur liep hoog op in HUIS. Na het laatste nummer, werd er luid voor een bis geroepen, waar het duo maar al te graag op in ging. Met een ingetogen cover van Mazzy Stars “Into Dust”, werden we betoverd achtergelaten.

We kregen stripped-down versies van donkere rocknummers te horen, waar de passie ervan af droop. Het smaakte bitterzoet. De straffe sound van de groep bleef ook overeind met enkel twee gitaren en een goede stem. Zo werd de horizon op de Blandijnberg wat rozer gekleurd tijdens de Gentse Feestjes. Tot 26 juli kan je elke avond nog genieten van opkomend talent in café HUIS:

21 juli: Kiki Schippers

22 juli: Cesar Quinn

23 juli: HYPER!

24 juli: Aster

25 juli: Ventus

26 juli: Jan Borré

Deze optredens zijn reeds gepasseerd:

17 juli: Alois x VLB

18 juli: April Maey 

19 juli: Whisper Party

Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

Jan Borré @ Gentse Feestje (Café HUIS): Magische elektronische ruimtereis

Tien dagen lang werden in HUIS, een gezellig Gents café, optredens georganiseerd onder de noemer van Gentse Feestjes. We zagen heel wat…
LiveRecensies

Ventus @ Gentse Feestjes (Café HUIS): Gevarieerde eenvoud die raakt

Ventus is een opkomend Gents duo dat de mosterd haalt bij artiesten als Oh Wonder en Trixie Whitley. Vooral die eerste groep…
LiveRecensies

Aster @ Gentse Feestjes (Café HUIS): De sublimiteit van een getormenteerde ziel

We hoorden de naam Aster al eens vallen in Gent en Limburg. Deze jongeman plezierde enkele jaren geleden nog shopaholics in Hasselt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.