Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Love Fame Tragedy – “5150”

Als een band op pauze staat, geeft dat de muzikanten vaak de gelegenheid om even hun eigen ding te doen. Matthew Murphy van The Wombats heeft daar uitgebreid gebruik van gemaakt. Het laatste wapenfeit van de Britse indierockers vierde deze week haar eerste verjaardag, maar Murph is niet bij de pakken blijven zitten. Op een klein jaar bracht de man heel wat eigen werk uit onder de naam Love Fame Tragedy. Twee ep’s en een handvol singles later is het nu eindelijk tijd voor een debuutplaat. Die verschijnt binnen drie weken, maar om het wachten te verzachten, krijgen we met “5150” vandaag al de openingstrack cadeau. Een leuk extraatje is dat Whenever I Go, I Want To Leave eigenlijk een complete samenvatting van de discografie van de band is. Zeventien nummers lijkt dus wel veel, maar meer dan de helft van het album hebben we eigenlijk al gehoord.

Dat is echter pas voor binnenkort. Laten we het nu vooral hebben over “5150”. Positief aan het nummer is dat Murph toch zijn eigenheid gevonden lijkt te hebben. Waar de eerste singles nog vaak als b-kantjes van The Wombats werden gezien, gaat hij nu toch vooral de elektronische kant uit. Dat zorgt op zijn beurt dan weer voor een catchy, commerciële en vooral radiovriendelijke sound. Daarmee is het meeste over zijn nieuwste single jammer genoeg ook gezegd, want echt veel gebeurt er niet op “5150”. Een saaie synth blijft gedurende de hele single wat verder kabbelen, terwijl Murphs stem redelijk bewerkt klinkt. Ook tekstueel lijkt de man zijn creativiteit wat kwijt te zijn geraakt. Zo horen we onder andere eerder platte lyrics als ‘I wanna hit the brakes but i hit the gas’ terug en bestaan de refreinen uit niks meer of minder dan de tracktitel. We zijn dus wat teleurgesteld in de nieuwe van Love Fame Tragedy, maar de man heeft een hele plaat in het verschiet om dat goed te maken.

Op 10 juli verschijnt met Whenever I Go, I Want To Leave de debuutplaat van Love Fame Tragedy. De tracklist vind je onderaan het artikel.

Facebook / Instagram / Twitter

 

Tracklist:

 1. 5150
 2. My Cheating Heart
 3. Pills
 4. Body Parts
 5. Multiply (ft. Jack River)
 6. Hardcore (ft. Maddi Jean Waterhouse)
 7. Everything Affects Me Now (ft. Mark Stoermer)
 8. You Take The Fun Out Of Everything
 9. Please Don’t Murder Me (Part 2)
 10. Backflip
 11. Sharks
 12. B-Team
 13. Pink Mist
 14. Honeypie
 15. The Sea Is Deep and the World Is Wide
 16. Riding a Wave
 17. Brand New Brain

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1304 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Love Fame Tragedy - Wherever I Go, I Want To Leave (★★★½): Poppy evolutie

Een jaar geleden gingen de sociale media van The Wombats op zwart. Met ‘LOVE. FAME. TRAGEDY.’ verscheen er een enkele mysterieuze tweet…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Love Fame Tragedy - "Everything Affects Me Now"

We zijn hier bij Dansende Beren al een jaartje in de ban van Love Fame Tragedy; het solo-project van Matthew Murphy. De…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Love Fame Tragedy - "Multiply" (feat. Jack River)

Love Fame Tragedy bestaat nog geen jaar, maar de tweede ep is al een feit. Matthew Murphy, die je ook kan kennen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.