Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Love Fame Tragedy – “Body Parts”

We kennen Matthew ‘Murph’ Murphy vooral als zanger van de Britse indieband The Wombats, maar sinds kort heeft de man er een nieuw projectje bij. Met Love Fame Tragedy kan hij zijn creativiteit de vrije loop laten gaan, al krijgen we af en toe wel eens het gevoel dat we naar een b-kantje van The Wombats aan het luisteren zijn. Dat kan voor een deel liggen aan de herkenbare stem van de man, maar ook muzikaal durven de bands wel eens op elkaar te lijken. Met onder andere “Backflip”, “Brand New Brain” en “Pills” bracht Murph al een ep uit en die kon ons zeker bekoren. Enkele weken later is de Brit al terug met nieuwe muziek en ook die is erop vooruitgegaan.

In “Body Parts” worden een aantal genres gemixt tot een leuke cocktail. Zo begint het nummer elektronisch, maar komt er na een tijdje toch een elektronische gitaar bij. De single klinkt aan de ene kant nogal leeg en in de refreinen dan weer overvol. De harde bassen schudden onze koptelefoon bijna van ons hoofd, maar dat wordt mooi in evenwicht gehouden door de gitaar, die tegen het einde zelfs een solo krijgt en af en toe doet denken aan het huidige Muse. Murphs stem klinkt zacht en dromerig zoals we van hem gewoon zijn en maakt op die manier de muzikale cocktail compleet. Zijn ep I Don’t Wanna Play The Victim, But I’m Really Good At It, kon ons zeker al overtuigen, maar op “Body Parts” heeft de man dat niveau los overstegen.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

677 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Love Fame Tragedy - Wherever I Go, I Want To Leave (★★★½): Poppy evolutie

Een jaar geleden gingen de sociale media van The Wombats op zwart. Met ‘LOVE. FAME. TRAGEDY.’ verscheen er een enkele mysterieuze tweet…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Love Fame Tragedy - "Everything Affects Me Now"

We zijn hier bij Dansende Beren al een jaartje in de ban van Love Fame Tragedy; het solo-project van Matthew Murphy. De…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Love Fame Tragedy - "5150"

Als een band op pauze staat, geeft dat de muzikanten vaak de gelegenheid om even hun eigen ding te doen. Matthew Murphy…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.