Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Love Fame Tragedy – “Backflip” & “Brand New Brain”

Wie fan is van The Wombats, kent Love Fame Tragedy ongetwijfeld. Frontman Matthew Murphy maakte samen met zijn Britse knaagdieren al vier albums en sinds Beautiful People Will Ruin Your Lifeheeft de man tussen het touren door ook nog eens de tijd gevonden om aan een solo-project te beginnen. Samen met onder andere alt-J-drummer Gus Unger-Hamilton en Joey Santiago van PIXIES, heeft Murphy al een kleine supergroep gecreëerd, waarmee hij een paar weken geleden al debuutsingle “My Cheating Heart” uitbracht. Love Fame Tragedy behoudt de sound van The Wombats, maar dan met een eigen touch, die een creatieveling als Matthew Murphy er maar al te graag aan toevoegt.

“Backflip” zou om te beginnen zomaar op een b-kantje van een The Wombats-album kunnen staan. Net zoals op zijn vorige single klinkt de Brit hier wel al een pak commerciëler dan ervoor. Met een steeds terugkerend gitaartje, dat vergezeld wordt door een drum en een hoop synths, bouwt het nummer stilaan op naar het moment waarop alle instrumenten mooi samenkomen. De bassen klinken aanstekelijk en de refreinen blijven hangen; Love Fame Tragedy heeft met “Backflip” weer een interessant nummer gemaakt waar we heel blij van worden.

In tegenstelling tot op “Backflip” krijgen we op andere single “Brand New Brain” geen gitaren maar een karrenvracht aan popinvloeden. De drums klinken elektronisch en de piano speelt hier een belangrijke rol. Deze single is rustig en wederom opbouwend, want tegen het einde krijgen we nog een hoop stemeffecten en een drumsolo begeleid door synths. ‘I’m trying’, zingt Murphy verder en dat proberen gaat hem goed af, want met zijn eerste drie singles heeft de Brit ons al reikhalzend doen uitkijken naar een debuutalbum, met liefst een tour die de band hopelijk naar België brengt.

Het debuutalbum van de band kreeg wel al de naam I Don’t Want To Play the Victim, but I’m Really Good at It, maar een releasedatum kregen we nog niet.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1349 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Love Fame Tragedy - Wherever I Go, I Want To Leave (★★★½): Poppy evolutie

Een jaar geleden gingen de sociale media van The Wombats op zwart. Met ‘LOVE. FAME. TRAGEDY.’ verscheen er een enkele mysterieuze tweet…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Love Fame Tragedy - "Everything Affects Me Now"

We zijn hier bij Dansende Beren al een jaartje in de ban van Love Fame Tragedy; het solo-project van Matthew Murphy. De…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Love Fame Tragedy - "5150"

Als een band op pauze staat, geeft dat de muzikanten vaak de gelegenheid om even hun eigen ding te doen. Matthew Murphy…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.