Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Love Fame Tragedy – “My Cheating Heart”

Halfweg mei verscheen er op het Twitter-account van The Wombats een geheimzinnige post met de naam LOVE. FAME. TRAGEDY. en al snel ging het gerucht de ronde dat het om een soloproject van een van de leden gaat. De speculaties bleken te kloppen, want al snel bleek dat frontman himself Matthew Murphy achter het nieuwe project zit. De afgelopen jaren schreef hij aan heel wat nummers, maar die leken niet helemaal bij The Wombats te passen. Hij stopte ze in een kluis, maar haalt ze met behulp van enkele andere artiesten (volgens geruchten ook Bastille) weer boven. Een album is ook al in de maak, en we kunnen ons daar nu al op verheugen met de eerste single “My Cheating Heart”.

Een soloproject geeft je als artiest alle vrijheid om iets anders te creëren en dat is ook exact wat Matthew Murphy met Love Fame Tragedy wil doen. De indierock-achtergrond is op “My Cheating Heart” nog steeds duidelijk hoorbaar, maar opvallender is de keuze om meer de poprichting uit te gaan zonder echt commercieel te klinken. Voor het nummer kon Matthew overigens beroep doen op model en zangeres Maddi Jean Waterhouse, die eerder een rol als achtergrondzangeres gekregen heeft op “My Cheating Heart”. Het refrein is een aanstekelijke oorworm, die zeker ook op een plaat van The Wombats had gewerkt. Love Fame Tragedy is alvast een soloproject dat we wel weten te pruimen en waarvan we hopelijk snel nog meer zullen horen.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1548 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

The Wombats @ De Roma: Een citroen die zoet smaakt

Begin dit jaar verheugde The Wombats zijn fans met een gloednieuw album Fix Yourself, Not The World. Dit is alweer de vijfde…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Wombats – Fix Yourself, Not The World (★★★½): Experimenteren met de handrem op

Een album schrijven in volle lockdown, terwijl alle leden van je band zich op een andere plaats in de wereld bevinden: je…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2021

Denk jij soms ook wel eens: ‘Wauw, hoe kan ik toch tussen al die duizenden singles het bos door de bomen blijven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.