banner

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Love Fame Tragedy – “My Cheating Heart”

Halfweg mei verscheen er op het Twitter-account van The Wombats een geheimzinnige post met de naam LOVE. FAME. TRAGEDY. en al snel ging het gerucht de ronde dat het om een soloproject van een van de leden gaat. De speculaties bleken te kloppen, want al snel bleek dat frontman himself Matthew Murphy achter het nieuwe project zit. De afgelopen jaren schreef hij aan heel wat nummers, maar die leken niet helemaal bij The Wombats te passen. Hij stopte ze in een kluis, maar haalt ze met behulp van enkele andere artiesten (volgens geruchten ook Bastille) weer boven. Een album is ook al in de maak, en we kunnen ons daar nu al op verheugen met de eerste single “My Cheating Heart”.

Een soloproject geeft je als artiest alle vrijheid om iets anders te creëren en dat is ook exact wat Matthew Murphy met Love Fame Tragedy wil doen. De indierock-achtergrond is op “My Cheating Heart” nog steeds duidelijk hoorbaar, maar opvallender is de keuze om meer de poprichting uit te gaan zonder echt commercieel te klinken. Voor het nummer kon Matthew overigens beroep doen op model en zangeres Maddi Jean Waterhouse, die eerder een rol als achtergrondzangeres gekregen heeft op “My Cheating Heart”. Het refrein is een aanstekelijke oorworm, die zeker ook op een plaat van The Wombats had gewerkt. Love Fame Tragedy is alvast een soloproject dat we wel weten te pruimen en waarvan we hopelijk snel nog meer zullen horen.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1451 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Wombats - "Everything I Love Is Going To Die"

Het jaar zit er nog niet op, of we kijken al vol verwachting uit naar het volgende. Niet alleen omdat we dan…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Wombats - "Ready For The High"

Er zijn bepaalde redenen waarom je al kan uitkijken naar 2022. Zo zullen er hopelijk terug grote festivals zijn, zal er een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Wombats - "If You Ever Leave, I'm Coming With You"

Wat we al een tijdje vermoedden, wordt vandaag eindelijk bevestigd: er zit een nieuw album van The Wombats aan te komen. Met Fix…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.