Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Love Fame Tragedy – “Multiply” (feat. Jack River)

Love Fame Tragedy bestaat nog geen jaar, maar de tweede ep is al een feit. Matthew Murphy, die je ook kan kennen van The Wombats, heeft zijn vorige singles – waaronder “Hardcore” en “Riding a Wave” – allemaal samen gegooid en er de naam Five Songs to Briefly Fill the Void opgeplakt. De finishing touch van die plaat is er eentje waarop de man zijn vrienden heeft uitgenodigd, want op “Multiply” horen we multi-intrumentaliste Jack River, en ook Dan Smith van Bastille werkte eraan mee. Het nummer past perfect binnen de sfeer die Murph met zijn zijproject wil creëren. We kunnen op z’n minst zeggen dat dat project er op een klein jaar tijd stevig op vooruit is gegaan.

Ook “Multiply” barst van de elektronische invloeden, want het nummer wordt gedragen door heel wat elektronisch bewerkte samples. De zachte stemmen van Murphs en Jack Rivers vullen elkaar perfect aan, maar het nummer klinkt nog steeds een beetje leeg. Dat verandert weliswaar wanneer er in de refreinen een explosie van vreugde plaatsvindt. Die verdwijnt dan ook even plots als ze opdook, om Jack River even in de spotlight te zetten. De drop op het einde van het nummer wordt opgefleurd door een opbouw met een poppy gitaartje, en nog een laatste keer halen de twee alles uit de kast. Voor het eerst heeft Love Fame Tragedy een iets commerciëler nummer gemaakt, waardoor een radiohitje niet ondenkbaar lijkt. We gunnen het de man alvast.

Met Five Songs to Briefly Fill the Void heeft de man nu een tweede ep op korte tijd uitgebracht. Een echt debuutalbum zou voor de zeer nabije toekomst zijn.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

731 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Love Fame Tragedy - Wherever I Go, I Want To Leave (★★★½): Poppy evolutie

Een jaar geleden gingen de sociale media van The Wombats op zwart. Met ‘LOVE. FAME. TRAGEDY.’ verscheen er een enkele mysterieuze tweet…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Love Fame Tragedy - "Everything Affects Me Now"

We zijn hier bij Dansende Beren al een jaartje in de ban van Love Fame Tragedy; het solo-project van Matthew Murphy. De…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Love Fame Tragedy - "5150"

Als een band op pauze staat, geeft dat de muzikanten vaak de gelegenheid om even hun eigen ding te doen. Matthew Murphy…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.