Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Love Fame Tragedy – “Riding a Wave”

Nu The Wombats even op pauze staat, heeft Matthew Murphy ruimschoots de tijd om zich bezig te houden met zijn nieuwe project Love Fame Tragedy. Op een half jaar tijd kregen we met I Don’t Wanna Play the Victim, But I’m Really Good At It al een eerste ep te horen, maar daar nam de man nog geen genoegen mee. Hij brengt tegenwoordig aan de lopende band singles uit en die weten ons keer op keer te overtuigen. Sterker nog, ze worden alsmaar beter. Op “Body Parts” mixte hij al een hoop genres door elkaar en ook “Hardcore” stak bijzonder goed in elkaar. Toen Murphy enkele dagen geleden zijn volgende single aankondigde, lagen de verwachtingen dus al hoog.

“Riding a Wave” klinkt eerder donker dankzij de bassen en zware synths waarrond het nummer draait. In de refreinen verandert dit lichtjes door Murphs hoge stem en de vrolijke gitaar die daaraan wordt toegevoegd. Het tempo ligt redelijk hoog dankzij de snelle beats, maar hoe meer het nummer op z’n einde loopt, hoe chaotischer die worden. Als de Brit dan nog eens een hoop reverb op zijn stem zet, is de melancholie compleet. Love Fame Tragedy speelt op “Riding a Wave” dus niet met genres, maar met licht en donker, en vooral met chaos. Een experimentele zet dus, maar die pakt wederom goed uit, want na een paar luisterbeurten is het nummer niet meer uit ons hoofd te krijgen.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify!

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Love Fame Tragedy - Wherever I Go, I Want To Leave (★★★½): Poppy evolutie

Een jaar geleden gingen de sociale media van The Wombats op zwart. Met ‘LOVE. FAME. TRAGEDY.’ verscheen er een enkele mysterieuze tweet…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Love Fame Tragedy - "Everything Affects Me Now"

We zijn hier bij Dansende Beren al een jaartje in de ban van Love Fame Tragedy; het solo-project van Matthew Murphy. De…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Love Fame Tragedy - "5150"

Als een band op pauze staat, geeft dat de muzikanten vaak de gelegenheid om even hun eigen ding te doen. Matthew Murphy…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.