Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Love Fame Tragedy – “Please Don’t Murder Me (Part 2)”

Als Matthew Murphy met iets begint, dan doet hij dat vol overgave. Nu zijn originele band The Wombats even op pauze staat, heeft hij als frontman genoeg tijd om bezig te zijn met zijn nieuwe project Love Fame Tragedy. Met die band lijkt alles heel snel te gaan. Op slechts een dik half jaar kregen we al een debuut-ep te horen en tegenwoordig lost de man singles aan de lopende band. Het zouden allemaal voorlopers zijn van een tweede ep, die volgende maand zou moeten verschijnen. Nummers als “Hardcore” of “Body Parts” kwamen niet echt van de grond, maar “Riding a Wave” – dat we slechts twee weken geleden kregen – deed dat wel. Nu volgt er met “Don’t Murder Me (Part 2)” dus alweer een nieuw nummer.

Of we het een volwaardig nummer kunnen noemen, weten we echter niet. “Don’t Murder Me (Part 2)” duurt slechts een dikke minuut en klinkt eerder als een soort interlude. Dankzij de rustige sfeer en de poppy elektrische gitaar heeft het nummer iets Bastille-achtigs. Het is dan ook geen verrassing dat frontman Dan Smith het live nu en dan eens mee komt zingen. Die gitaar zorgt voor een onheilspellende en donkere sfeer, maar echt van de grond komt het nummer niet. Het is simpelweg te eentonig en vooral te kort om een noemenswaardige plek te krijgen in de discografie van Love Fame Tragedy.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

2178 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Love Fame Tragedy - "Don't You Want To Sleep With Someone Normal?"

Afwisseling is belangrijk in het leven. Dat is iets wat The Wombats-frontman Matthew Murphy maar al te goed weet. In 2020 kwamen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Love Fame Tragedy - "Slipping Away"

We waren zijn bestaan bijna helemaal vergeten, maar daar is Love Fame Tragedy weer. Bij die eerste gedachte hoort echter meteen een…
AlbumsRecensies

Love Fame Tragedy - Wherever I Go, I Want To Leave (★★★½): Poppy evolutie

Een jaar geleden gingen de sociale media van The Wombats op zwart. Met ‘LOVE. FAME. TRAGEDY.’ verscheen er een enkele mysterieuze tweet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.