Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Love Fame Tragedy – “Hardcore”

Stilzitten staat niet in het woordenboek van Matthew Murphy. De frontman van The Wombats houdt zich tegenwoordig eerder bezig met zijn zijproject Love Fame Tragedy en dat gaat hem voor de wind. Zo kregen we dit jaar met I Don’t Want To Play The Victim, But I’m Really Good At It al een degelijke debuut-ep, met goeie nummers als “My Cheating Heart” en “Pills“, maar daar nam de man nog geen genoegen mee. Enkele weken later volgde met “Body Parts” alweer een meer dan behoorlijke single en weet de man met “Hardcore” op dat elan verder te gaan.

In tegenstelling tot wat de tracktitel doet vermoeden, werd “Hardcore” een redelijk poppy nummer. Net als op z’n vorige single krijgen we een elektrische gitaar te horen die wordt afgewisseld met beats. Een echte dansplaat werd het niet, maar het nummer steekt wel goed in elkaar. Het niveau van Love Fame Tragedy gaat dus in stijgende lijn en dat heeft alles te maken met de leuke mix van genres die we telkens opnieuw voorgeschoteld krijgen. De opbouw doet hier soms denken aan een indie-britpop nummer, maar in de refreinen gaat het weer de poppy kant uit dankzij de ‘yeah’s’. Als Murph op dit niveau verdergaat, evenaart hij misschien wel sneller dan verwacht zijn mainband The Wombats.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify!

671 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Regional Justice Center - "Absence"

Momenteel komt er uit de hardcorescene van Amerika veel donkere muziek uit. Denk maar aan bands zoals Gulch, World Peace, … Nu…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Moments - "Out Of Sight"

Moments is een Belgisch metal/hardcore combo dat zijn roots vooral terugvindt in het Kempense Tessenderlo. Dat Moments een band is waar we…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Svalbard - "Listen to Someone"

Svalbard is een Engelse (post)hardcore- en punkband uit Bristol, die sinds 2011 tamelijk donkere muziek maakt die je dan ook nog eens…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.