Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YUNGBLUD (feat. Dan Reynolds) – “Original Me”

Begin 2018 scoorde de Britse Dominic Harrison met “I Love You, Will You Marry Me?” een hitje. Inmiddels is het meer dan duidelijk dat YUNGLBUD geen eendagsvlieg is. In juli datzelfde jaar kregen we al een langspeler waarop we diverse stijlen te horen kregen. Eind 2018 maakte de zanger een tussenstop op De Warmste Week en minder dan een maand later stond YUNGBLUD in een hopeloos uitverkocht AB. Diezelfde week kwam de zanger met een nieuwe single en “Loner” was lang niet het enige nieuwe nummer dat Harrison dit jaar op zijn fans zou afvuren. Zo volgde er onder andere nog een single met zijn vriendin Halsey en Travis Barker (“11 Minutes“), “Parents” en “Hope For The Underrated Youth“. Het laatst genoemde nummer is meteen ook de titlesong van de ep die volgende maand uitkomt. Op die ep worden de eerder vermelde singles waarschijnlijk gebundeld met nog één of twee nieuwe nummers. Naast al die tijd in de opnamestudio heeft de zanger ook een hele hoop festivals gedaan afgelopen zomer. Zo stond YUNGBLUD onder andere in een kleedje en met roze opgetrokken kousen op de Main Stage van Rock Werchter.

In 2018 stond de zanger dan weer op Pukkelpop en de volgende dag mocht Imagine Dragons dat festival afsluiten. Vandaag brengen YUNGLBUD en Dan Reynolds (zanger van Imagine Dragons) samen een nummer uit. Het was alweer sinds Origins uit 2018 geleden dat we nieuwe muziek van Reynolds zijn band te horen kregen, maar de zanger schreef eerder dit jaar ook al mee aan “Hustle” van P!nk.

Nu is er de samenwerking “original me” en we moeten zeggen dat we er niet helemaal fan van zijn. De instrumentatie klinkt heel geforceerd en onecht en dat is toch enigszins storend. De twee energiebommen weten elkaar wel goed aan te vullen met ieder zijn eigen sterktes, al had het refrein wel iets spannender gemogen. Het sterkste aan “original me” is alweer de songtekst, die  goed de tijdsgeest van de jeugd weet samen te vatten. We hadden desondanks toch wat meer vuur verwacht in deze samenwerking tussen Yungblud en Dan Reynolds.

FacebookInstagramWebsite

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1196 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pinkpop maakt affiche van 2024 af met o.a. YUNGBLUD, MEUTE, Sea Girls en 18 anderen

Nadat gisterenavond Rock Werchter de laatste namen aan de affiche toevoegde voor komende zomer, volgt vandaag ook Pinkpop. Eerder kondigde het Limburgse…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YUNGBLUD - "When We Die (Can We Still Get High?)" (feat. Lil Yachty)

YUNGBLUD is er niet vreemd van om muzikale werelden met elkaar te laten botsen. Als een soms wel onnavolgbare Britse stuiterbal wist…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.