Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Yungblud – “Loner”

© CPU – Toon Miermans

Als het voor iemand vorig jaar razendsnel ging dan wel voor Dominic Harrison aka Yungblud. In januari stond hij nog in Café Café in Hasselt en amper enkele maanden later knalde hij in de vroege avond in een nokvolle Marquee op Pukkelpop. Vorige zomer bracht de nog jonge Brit ook nog eens zijn debuutplaat 21st Century Liability uit, die door velen met veel bijval werd onthaald. Het succesgeheim van Yungblud is niet alleen de catchy sound, maar ook zijn admirabele en energetische attitude en zijn kritische songteksten die over een aantal taboe thema’s gaan. Met “Loner” kregen we vannacht weer eens een nieuwe single van hem, een nummer dat hij afgelopen zomer ook al in zijn set op Pukkelpop stak.

“Loner” is opnieuw een geslaagde combinatie van verschillende genres: we horen wat hiphop-, britpop-, ska- en popinvloeden. “Loner” is dan ook een anthem en een meezinger van jewelste die maar moeilijk uit je hoofd te schoppen is. Dat heeft voor een deel ook te maken met een aanstekelijk refrein, die ook op de studioversie zijn kracht niet verliest. Ook tekstueel mag “Loner” er absoluut zijn. Met zinnen als ‘If you want to be a leader, stop being a cheater!’ weet Yungblud opnieuw moraal in zijn nummers te steken. Wat deze jongen op deze leeftijd kan, is bewonderenswaardig en daarom zijn we er rotsvast van overtuigt dat deze jongen het nog verder gaat schoppen.

Morgen staat Yungblud in een uitverkochte Ancienne Belgique, maar op zondag 30 juni staat hij ook op de Main Stage van Rock Werchter.

Facebook


Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

17 januari 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief