Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yungblud – “Hope For the Underrated Youth”

© CPU – Toon Miermans

Weinig artiesten zijn zo geliefd bij de jeugd als Yungblud. De jonge Dominic Harrison wordt gezien als de stem van de onbegrepen jeugd en probeert er alles aan te doen om zijn muziek zo toegankelijk mogelijk te maken voor zijn fanbase. Op zijn vorige single “Parents” kregen we al bakken vol rebellie, en ook tijdens zijn show op Rock Werchter nam hij het op voor iedereen die zich misbegrepen voelt of niet in een hokje past. Vorige week bracht de Brit met “Time in a Bottle” nog de soundtrack voor de nieuwe ‘Fast &Furious’ film en vandaag brengt Yungblud met “Hope For the Underrated Youth” een ode aan de jeugd en vooral aan zijn trouwe fans, en dat op een emotionele manier.

“Hope For the Underrated Youth” doet denken aan de hit “11 Minutes” die Yungblud scoorde met zijn vriendin Halsey, alleen klinkt deze single elektrischer en rapt Harrison erop los. In de refreinen haalt de Brit uit in de hoogte en is de emotie duidelijk hoorbaar. De man is dankbaar voor wat hem de laatste tijd overkomen is. Op het einde volgt er nog een ingetogen stukje, en zo kwetsbaar Yungblud daarin klinkt, zo gemeend klinkt het laatste refrein waarin hij nog een laatste keer alles uit de kast haalt. “Hope For the Underrated Youth” is niet de meest energieke song die Yungblud al maakte, maar een mooie, emotionele dankjewel aan iedereen – de ondergewaardeerde jeugd – die hem afgelopen jaren bleef steunen.

Yungblud staat op 28 en 29 oktober in de Ancienne Belgique. De laatste tickets zijn nog verkrijgbaar.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

YUNGBLUD - weird! (★★★½): De rode draad kwijt

Er was de voorbije jaren geen ontkomen aan YUNGBLUD. De Britse energiebom sprong, liep en rolde in een mum van tijd van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YUNGBLUD - "acting like that" (feat. Machine Gun Kelly & Travis Barker)

Een single van het triumviraat YUNGBLUD, Machine Gun Kelly en Travis Barker, dat hebben we nog al eens op ons bord gekregen….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YUNGBLUD - "mars"

Volgende week is het eindelijk zover, dan verschijnt de tweede plaat van de man die moeiteloos volledige zalen op en neer kan laten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.