Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YUNGBLUD – “Hope For the Underrated Youth”

© CPU – Toon Miermans

Weinig artiesten zijn zo geliefd bij de jeugd als Yungblud. De jonge Dominic Harrison wordt gezien als de stem van de onbegrepen jeugd en probeert er alles aan te doen om zijn muziek zo toegankelijk mogelijk te maken voor zijn fanbase. Op zijn vorige single “Parents” kregen we al bakken vol rebellie, en ook tijdens zijn show op Rock Werchter nam hij het op voor iedereen die zich misbegrepen voelt of niet in een hokje past. Vorige week bracht de Brit met “Time in a Bottle” nog de soundtrack voor de nieuwe ‘Fast &Furious’ film en vandaag brengt Yungblud met “Hope For the Underrated Youth” een ode aan de jeugd en vooral aan zijn trouwe fans, en dat op een emotionele manier.

“Hope For the Underrated Youth” doet denken aan de hit “11 Minutes” die Yungblud scoorde met zijn vriendin Halsey, alleen klinkt deze single elektrischer en rapt Harrison erop los. In de refreinen haalt de Brit uit in de hoogte en is de emotie duidelijk hoorbaar. De man is dankbaar voor wat hem de laatste tijd overkomen is. Op het einde volgt er nog een ingetogen stukje, en zo kwetsbaar Yungblud daarin klinkt, zo gemeend klinkt het laatste refrein waarin hij nog een laatste keer alles uit de kast haalt. “Hope For the Underrated Youth” is niet de meest energieke song die Yungblud al maakte, maar een mooie, emotionele dankjewel aan iedereen – de ondergewaardeerde jeugd – die hem afgelopen jaren bleef steunen.

Yungblud staat op 28 en 29 oktober in de Ancienne Belgique. De laatste tickets zijn nog verkrijgbaar.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2111 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pinkpop maakt affiche van 2024 af met o.a. YUNGBLUD, MEUTE, Sea Girls en 18 anderen

Nadat gisterenavond Rock Werchter de laatste namen aan de affiche toevoegde voor komende zomer, volgt vandaag ook Pinkpop. Eerder kondigde het Limburgse…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YUNGBLUD - "When We Die (Can We Still Get High?)" (feat. Lil Yachty)

YUNGBLUD is er niet vreemd van om muzikale werelden met elkaar te laten botsen. Als een soms wel onnavolgbare Britse stuiterbal wist…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.