Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YUNGBLUD – “Hope For the Underrated Youth”

© CPU – Toon Miermans

Weinig artiesten zijn zo geliefd bij de jeugd als Yungblud. De jonge Dominic Harrison wordt gezien als de stem van de onbegrepen jeugd en probeert er alles aan te doen om zijn muziek zo toegankelijk mogelijk te maken voor zijn fanbase. Op zijn vorige single “Parents” kregen we al bakken vol rebellie, en ook tijdens zijn show op Rock Werchter nam hij het op voor iedereen die zich misbegrepen voelt of niet in een hokje past. Vorige week bracht de Brit met “Time in a Bottle” nog de soundtrack voor de nieuwe ‘Fast &Furious’ film en vandaag brengt Yungblud met “Hope For the Underrated Youth” een ode aan de jeugd en vooral aan zijn trouwe fans, en dat op een emotionele manier.

“Hope For the Underrated Youth” doet denken aan de hit “11 Minutes” die Yungblud scoorde met zijn vriendin Halsey, alleen klinkt deze single elektrischer en rapt Harrison erop los. In de refreinen haalt de Brit uit in de hoogte en is de emotie duidelijk hoorbaar. De man is dankbaar voor wat hem de laatste tijd overkomen is. Op het einde volgt er nog een ingetogen stukje, en zo kwetsbaar Yungblud daarin klinkt, zo gemeend klinkt het laatste refrein waarin hij nog een laatste keer alles uit de kast haalt. “Hope For the Underrated Youth” is niet de meest energieke song die Yungblud al maakte, maar een mooie, emotionele dankjewel aan iedereen – de ondergewaardeerde jeugd – die hem afgelopen jaren bleef steunen.

Yungblud staat op 28 en 29 oktober in de Ancienne Belgique. De laatste tickets zijn nog verkrijgbaar.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1415 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YUNGBLUD - "The Emperor"

Nog een kleine maand en dan ligt de derde plaat van YUNGBLUD in de rekken. De omnipresente Brit is populairder dan ooit…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2022 (Festivaldag 3): Het rijk der tieneridolen

Op de derde dag van Rock Werchter stonden pop en elektronische muziek centraal. Met headliners Imagine Dragons en Twenty One Pilots had…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YUNGBLUD - "Don't Feel Like Feeling Sad Today"

Het moet tegenwoordig fijn zijn als je fan bent van YUNGBLUD. De man stond nog maar net in een kolkend Vorst Nationaal,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.