Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YUNGBLUD – “Parents”

‘De Eminem van zijn tijd’, ‘De stem van de ontevreden jeugd’… Het zijn slechts enkele voorbeelden van de complimenten die Yungblud het afgelopen jaar in ontvangst mocht nemen. Met “I Love You, Will You Marry Me?” scoorde de Brit één van dé hits van 2018 en verder speelde hij legendarische shows in een uitverkochte Ancienne Belgique en een tot de nok gevulde Marquee op Pukkelpop. Met “Parents” breit Dominic Harrison – want zo heet ie echt – verder op zijn debuutalbum 21st Century Liability.

Op “Parents” krijgen we geen stadionrock zoals op pakweg “Loner“, maar eerder een reggae-achtige sound. Het nummer opent met een solo ‘rap’ van Harrison, waarna het eerste refrein losbarst. De ‘high hopes’ zoals Yungblud zingt, worden dan meteen ook ingelost. “Parents” heeft een vrolijke, nonchalante sfeer, en dat straalt ook van de lyrics af. Zo doet de Brit zijn rebellie alle eer aan door ouders en hun manier van denken oubollig te noemen. Het ‘chille’ pianootje, de fades en de beat maken het nummer helemaal compleet.

Of “Parents” een voorbode is van een nieuw album, is nog onduidelijk. Wat wel zeker is, is dat Yungblud op zondag 30 juni de Main Stage van Rock Werchter zal afbreken en eind dit jaar twee keer de Ancienne Belgique zal omverblazen.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

2111 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pinkpop maakt affiche van 2024 af met o.a. YUNGBLUD, MEUTE, Sea Girls en 18 anderen

Nadat gisterenavond Rock Werchter de laatste namen aan de affiche toevoegde voor komende zomer, volgt vandaag ook Pinkpop. Eerder kondigde het Limburgse…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YUNGBLUD - "When We Die (Can We Still Get High?)" (feat. Lil Yachty)

YUNGBLUD is er niet vreemd van om muzikale werelden met elkaar te laten botsen. Als een soms wel onnavolgbare Britse stuiterbal wist…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.