Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YUNGBLUD – “Parents”

‘De Eminem van zijn tijd’, ‘De stem van de ontevreden jeugd’… Het zijn slechts enkele voorbeelden van de complimenten die Yungblud het afgelopen jaar in ontvangst mocht nemen. Met “I Love You, Will You Marry Me?” scoorde de Brit één van dé hits van 2018 en verder speelde hij legendarische shows in een uitverkochte Ancienne Belgique en een tot de nok gevulde Marquee op Pukkelpop. Met “Parents” breit Dominic Harrison – want zo heet ie echt – verder op zijn debuutalbum 21st Century Liability.

Op “Parents” krijgen we geen stadionrock zoals op pakweg “Loner“, maar eerder een reggae-achtige sound. Het nummer opent met een solo ‘rap’ van Harrison, waarna het eerste refrein losbarst. De ‘high hopes’ zoals Yungblud zingt, worden dan meteen ook ingelost. “Parents” heeft een vrolijke, nonchalante sfeer, en dat straalt ook van de lyrics af. Zo doet de Brit zijn rebellie alle eer aan door ouders en hun manier van denken oubollig te noemen. Het ‘chille’ pianootje, de fades en de beat maken het nummer helemaal compleet.

Of “Parents” een voorbode is van een nieuw album, is nog onduidelijk. Wat wel zeker is, is dat Yungblud op zondag 30 juni de Main Stage van Rock Werchter zal afbreken en eind dit jaar twee keer de Ancienne Belgique zal omverblazen.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

1313 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter Encore wordt TW Classic XL!

Er zijn deze zomer gigantisch veel (dag)festivals. Eigenlijk te veel. En dat is iets dat Rock Werchter vandaag ook leek in te…
InstagramLiveRecensies

YUNGBLUD @ Vorst Nationaal: De energiekste superster ter wereld!

Als tientallen fans uren voor het optreden al voor de deuren van een zaal zitten te kamperen om op de eerste rij…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YUNGBLUD - "Memories" (feat. WILLOW)

Je kon de afgelopen weken niet rond YUNGBLUD heen: de man zat zelfs in de Cooke en Verhulst Show. Als je het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.