Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yungblud – “11 Minutes” feat. Halsey & Travis Barker

In een korte tijd is Yungblud uitgegroeid tot een publiekslieveling van jewelste. Op zijn vorige single “Loner” toonde hij al aan dat hij weet hoe hij een britpop anthem moet schrijven, en nu gaat hij meer de pop richting op. Hij zocht namelijk de hulp op van Halsey (die vorig jaar nog “Without Me” uitbracht) waarmee hij “11 Minutes” maakte. Zo lang duurt het nummer niet, maar met zijn vier minuten weet het toch heel wat voor te schotelen. Travis Barker bijvoorbeeld, die zijn drumtalent uitleent aan het duo. Dat we het laatste nog niet gehoord hebben van Yungblud, is een zekerheid.

Een atypisch Yungblud nummer dus dat zich vooral laat leiden door Halsey. Zij verzorgt dan ook het merendeel van de vocals doorheen het nummer. Ze rapt er meer op los, en in de muzikale begeleiding horen we een klein streepje van de sfeer die ook op de laatste platen van Blink 182 naar voor kwam, Travis had dus duidelijk een invloed. Yungblud zijn stem zorgt vooral voor de nodige power in deze ballad, want echt exploderen doet het niet. Het lijkt ons meer op een nummer dat zich perfect als filmsoundtrack zou kunnen lenen bij een scene waarin er allerlei emotionele taferelen passeren. Een donker, maar toch hoopgevend nummer dat nog maar eens bewijst hoe veelzijdig Yungblud kan zijn, maar ook Halsey duidelijk haar stempel drukt.

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

3471 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
LiveRecensies

YUNGBLUD @ Kavka Zappa: Cadeautje voor de trouwe fans

YUNGBLUD behoort tot de meest besproken en spraakmakende artiesten van het moment. Vorig weekend haalde hij de media nog toen hij op…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Avril Lavigne & YUNGBLUD - “I’m A Mess”

Poppunk. Je bent ervoor of ertegen, maar je kan er niet omheen dat het genre vandaag de dag terug gigantisch populair is….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single blink-182 - “EDGING”

Nadat er de afgelopen week wereldwijd foto’s opdoken van affiches met de bizarre boodschap ‘They are cumming’ van het mysterieuze bedrijf ‘182…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.