Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yungblud – “11 Minutes” feat. Halsey & Travis Barker

In een korte tijd is Yungblud uitgegroeid tot een publiekslieveling van jewelste. Op zijn vorige single “Loner” toonde hij al aan dat hij weet hoe hij een britpop anthem moet schrijven, en nu gaat hij meer de pop richting op. Hij zocht namelijk de hulp op van Halsey (die vorig jaar nog “Without Me” uitbracht) waarmee hij “11 Minutes” maakte. Zo lang duurt het nummer niet, maar met zijn vier minuten weet het toch heel wat voor te schotelen. Travis Barker bijvoorbeeld, die zijn drumtalent uitleent aan het duo. Dat we het laatste nog niet gehoord hebben van Yungblud, is een zekerheid.

Een atypisch Yungblud nummer dus dat zich vooral laat leiden door Halsey. Zij verzorgt dan ook het merendeel van de vocals doorheen het nummer. Ze rapt er meer op los, en in de muzikale begeleiding horen we een klein streepje van de sfeer die ook op de laatste platen van Blink 182 naar voor kwam, Travis had dus duidelijk een invloed. Yungblud zijn stem zorgt vooral voor de nodige power in deze ballad, want echt exploderen doet het niet. Het lijkt ons meer op een nummer dat zich perfect als filmsoundtrack zou kunnen lenen bij een scene waarin er allerlei emotionele taferelen passeren. Een donker, maar toch hoopgevend nummer dat nog maar eens bewijst hoe veelzijdig Yungblud kan zijn, maar ook Halsey duidelijk haar stempel drukt.

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

3365 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

YUNGBLUD @ Vorst Nationaal: De energiekste superster ter wereld!

Als tientallen fans uren voor het optreden al voor de deuren van een zaal zitten te kamperen om op de eerste rij…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YUNGBLUD - "Memories" (feat. WILLOW)

Je kon de afgelopen weken niet rond YUNGBLUD heen: de man zat zelfs in de Cooke en Verhulst Show. Als je het…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Machine Gun Kelly - mainstream sellout (★★★): Succesvol vasthouden aan zijn poppunkstatus

Van Machine Gun Kelly kan je zeggen wat je wil, maar dat hij een omstreden figuur is, is een open deur intrappen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.