AlbumsRecensies

FINNEAS – Blood Harmony (★★★★): Minstens even goed als zijn zus

Al heel zijn leven vormen FINNEAS en Billie Eilish een onafscheidelijk duo. Terwijl hij zich als grote broer meer op de achtergrond hield door songs te schrijven, stond Billie in de spotlight. Vandaag veroveren ze samen meer dan ooit de wereld. De ijzersterke nummers die Finneas maakt, komen nog beter over dankzij de uiterst charismatische uitstraling van zijn zus. Gelukkig maakt de jongeman ook nog eens muziek voor zichzelf en die klinkt ook meer dan behoorlijk. Misschien allemaal net wat minder toegankelijk dan de muziek van zijn zus, maar dat maakt het net zo leuk.

In de aanloop naar zijn debuut-ep kregen we al een hoop werk van FINNEAS te horen. Dat ging van het extreem alternatieve “Angel” tot het vrolijke popdeuntje “Shelter“. Op Blood Harmony probeert de jonge Amerikaan nu de gulden middenweg te vinden tussen die twee. We krijgen dan ook een mix te horen van vrolijke muziek met emotionele teksten en emotionele muziek met hoopvolle lyrics. “I Lost a Friend” is al een mooi voorbeeld van dat laatste. Een gevoelige popsong, met vrolijke lyrics.

De opbouw van het nummer is een centraal thema op Blood Harmony. I Don’t Miss You at All” begint braafjes, maar barst na verloop van tijd helemaal los met een hoop beats. Het is dan ook de afwisseling tussen het dynamische en alternatieve die de ep zo interessant maakt. “Shelter” swingt helemaal dankzij de Mumford & Sons-achtige sound, terwijl “Die Alone” je raakt tot in het diepste van je ziel. Verder kon natuurlijk ook “Let’s Fall In Love for the Night’ niet ontbreken als grootste hit die de man al scoorde.

FINNEAS heeft met Blood Harmony een ep gemaakt die beantwoordt aan heel wat eisen. Zowel de popliefhebber als de meerwaardezoeker zal zich wel kunnen vinden in deze plaat. De jongeman liet ons dansen en huilen en dat allemaal op een dikke twintig minuten tijd. Of FINNEAS ooit solo het succes van zijn zus zal kunnen evenaren, durven wij niet zeggen, maar zijn muziek klinkt alvast minstens even goed.

FINNEAS staat samen met Billie Eilish op Werchter Boutique Pop Up op 19 juli.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2117 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…
2023FeaturesInstagram

De beste concertfoto’s van 2023 volgens onze fotografen

Zoals we eerder al aangaven bij de mooiste albumhoezen van 2023: het visuele is bij muziek minstens even belangrijk als de klank….
InstagramLiveRecensies

Larkin Poe @ Ancienne Belgique (AB): Zusterlijke energiebom

Vorig jaar speelde Larkin Poe nog in het Koninklijk Circus, waar de zusjes Lovell ook al een paar nummers speelden die uiteindelijk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.