Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FINNEAS – “Shelter”

Billie Eilish is momenteel de meest besproken artiest ter wereld en toonde afgelopen weekend op Pukkelpop nog dat er redenen genoeg zijn waarom dat zo is. Haar debuutalbum WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO? behoort nu al tot de beste albums van het jaar en dat ondanks dat het album niet in een grote studio gemaakt werd, maar in de slaapkamer van haar broer die de plaat in elkaar stak. Het mag dus duidelijk zijn dat Finneas O’Connell een gigantisch groot aandeel speelt in het succes van zijn zus, maar het is ook zijn solomuziek waarmee hij onze aandacht trekt. De duistere pop van zijn zus laat hij hiervoor achterwege en zo laat hij zich vooral inspireren door fijne indiepop.

“Shelter” volgt op het melancholischere “I Lost A Friend” & “Angel“. Ook deze keer is de kwaliteit van het nummer hoog en krijgen we een zeer goed uitgewerkte popsong die we wat met Dotan en Mumford & Sons kunnen vergelijken. Het is misschien wat minder experimenteel als bij zijn zus, maar dat doet geen afbreuk aan de strakke songstructuur. In vergelijking met de vorige drie singles die hij dit jaar al loste, is het allemaal wat dynamischer en euforischer. De eenvoud en sierlijkheid van het nummer weten we ten volste te appreciëren.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1567 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FINNEAS - "Mona Lisa, Mona Lisa"

Soms vraagt een mens zich af waar Finneas O’Connell nog de tijd vindt om te slapen. De oudere broer van Billie Eilish…
AlbumsRecensies

Lizzy McAlpine - five seconds flat (★★★½): De vertrouwelijke niche ontgroeid

Huidige sociale media kunnen een vloek zijn, maar voor Lizzy McAlpine bracht het voorlopig alleen maar voordelen met zich mee. De 22-jarige…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FINNEAS - "Naked"

We kennen FINNEAS al langer als songwriter, producer en broer van wereldster Billie Eilish, maar ook met zijn eigen muziek drukt de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.