Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single FINNEAS – “Shelter”

Billie Eilish is momenteel de meest besproken artiest ter wereld en toonde afgelopen weekend op Pukkelpop nog dat er redenen genoeg zijn waarom dat zo is. Haar debuutalbum WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO? behoort nu al tot de beste albums van het jaar en dat ondanks dat het album niet in een grote studio gemaakt werd, maar in de slaapkamer van haar broer die de plaat in elkaar stak. Het mag dus duidelijk zijn dat Finneas O’Connell een gigantisch groot aandeel speelt in het succes van zijn zus, maar het is ook zijn solomuziek waarmee hij onze aandacht trekt. De duistere pop van zijn zus laat hij hiervoor achterwege en zo laat hij zich vooral inspireren door fijne indiepop.

“Shelter” volgt op het melancholischere “I Lost A Friend” & “Angel“. Ook deze keer is de kwaliteit van het nummer hoog en krijgen we een zeer goed uitgewerkte popsong die we wat met Dotan en Mumford & Sons kunnen vergelijken. Het is misschien wat minder experimenteel als bij zijn zus, maar dat doet geen afbreuk aan de strakke songstructuur. In vergelijking met de vorige drie singles die hij dit jaar al loste, is het allemaal wat dynamischer en euforischer. De eenvoud en sierlijkheid van het nummer weten we ten volste te appreciëren.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

22 augustus 2019

About Author

Maxim Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief