AlbumsRecensies

FINNEAS – Blood Harmony (★★★★): Minstens even goed als zijn zus

Al heel zijn leven vormen FINNEAS en Billie Eilish een onafscheidelijk duo. Terwijl hij zich als grote broer meer op de achtergrond hield door songs te schrijven, stond Billie in de spotlight. Vandaag veroveren ze samen meer dan ooit de wereld. De ijzersterke nummers die Finneas maakt, komen nog beter over dankzij de uiterst charismatische uitstraling van zijn zus. Gelukkig maakt de jongeman ook nog eens muziek voor zichzelf en die klinkt ook meer dan behoorlijk. Misschien allemaal net wat minder toegankelijk dan de muziek van zijn zus, maar dat maakt het net zo leuk.

In de aanloop naar zijn debuut-ep kregen we al een hoop werk van FINNEAS te horen. Dat ging van het extreem alternatieve “Angel” tot het vrolijke popdeuntje “Shelter“. Op Blood Harmony probeert de jonge Amerikaan nu de gulden middenweg te vinden tussen die twee. We krijgen dan ook een mix te horen van vrolijke muziek met emotionele teksten en emotionele muziek met hoopvolle lyrics. “I Lost a Friend” is al een mooi voorbeeld van dat laatste. Een gevoelige popsong, met vrolijke lyrics.

De opbouw van het nummer is een centraal thema op Blood Harmony. I Don’t Miss You at All” begint braafjes, maar barst na verloop van tijd helemaal los met een hoop beats. Het is dan ook de afwisseling tussen het dynamische en alternatieve die de ep zo interessant maakt. “Shelter” swingt helemaal dankzij de Mumford & Sons-achtige sound, terwijl “Die Alone” je raakt tot in het diepste van je ziel. Verder kon natuurlijk ook “Let’s Fall In Love for the Night’ niet ontbreken als grootste hit die de man al scoorde.

FINNEAS heeft met Blood Harmony een ep gemaakt die beantwoordt aan heel wat eisen. Zowel de popliefhebber als de meerwaardezoeker zal zich wel kunnen vinden in deze plaat. De jongeman liet ons dansen en huilen en dat allemaal op een dikke twintig minuten tijd. Of FINNEAS ooit solo het succes van zijn zus zal kunnen evenaren, durven wij niet zeggen, maar zijn muziek klinkt alvast minstens even goed.

FINNEAS staat samen met Billie Eilish op Werchter Boutique Pop Up op 19 juli.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Billie Eilish - “Therefore I Am”

Er was ooit een tijd dat de wereld even stilstond als Billie Eilish met nieuwe muziek op de proppen kwam. Die gigantische…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FINNEAS - "Where the Poison Is"

‘STOP THE COUNT’, ‘I WON THIS ELECTION’, ‘FRAUD’ … Donald J. Trump overspoelde Twitter de afgelopen dagen nóg meer dan anders. Binnen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FINNEAS – “Can't Wait To Be Dead”

FINNEAS is een fenomeen over heel de wereld. Hoe dat komt, is eigenlijk niet onverstaanbaar, want veel populaire artiesten zoals Selena Gomez,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.