Features

Voorbeschouwing Sound Track – Selectierondes 20/09

Selecties Vlaams-Brabant

In Vlaams-Brabant worden de eerste tonen van Sound Track letterlijk en figuurlijk gezet in De Klinker Club in Aarschot. Neem via deze link een kijkje op de Facebookpagina van De Klinker Club en zet je aanwezig op het Facebookevenement!

Aemn Break

Aemn Break doet het liever wat langzaam aan. Langzaam in de zin van dromerig, maar ook met af en toe een versnelling in de aanbieding. Alles blijft dromerig en mooi, maar er zit een zekere vorm van gelaagdheid in die je weinig hoort. Deze elektronische muziek wisselt leuke tempowisselingen af met een verhaallijn die je terugvindt in iedere song. Een heerlijk dromerige reis beloven we jullie tijdens dit optreden.

vi.be

Beaten By Hippies

Als Colin Van Eeckhout ons een tip geeft, zijn we geneigd om te denken dat het ofwel snoerhard moet zijn, ofwel iets rustig en devoot. Verrassing; Beaten by Hippies is geen van beide. Dit is onversneden rock ‘n’ roll van eigen bodem. Hun invloeden zijn heel divers, gaande van Led Zeppelin tot een grungegeluid uit de jaren negentig. Ongetwijfeld zal deze band live stevig van jetje geven en zal dit leiden tot een ongegeneerd feestje. De bandnaam zal wel gelogen zijn, want niets dan vrede bij de hippies!

Facebook

ICTO

Ze was al eens een van onze Grote Beren van Morgen, dus wat zijn we blij dat ICTO ook bij deze selectierondes zit. Als je bijna zonder promotie een single kunt uitbrengen en daar om en bij de 40.000 luisteraars mee kunt bereiken, wie zijn wij dan om tegen te spreken dat het aanslaat. Als je dan ook nog eens finalist bent geweest bij De Nieuwe Lichting, kunnen we bijna niet anders dan al op voorhand enthousiast worden. Dit hiphopproject is een ruwe diamant die klaarligt om tot de perfectie te worden geslepen. Stilletjes, bewegingsloos toekijken zal tijdens dit optreden niet lukken. Haar nieuwe single “Inbound” staat zelfs in de playlist van Studio Brussel en ze werd recent de allereerste NRJ Next van NRJ Vlaanderen.

Facebook

Isadore

Wat is er leuker aan muziek dan verschillende muziekstijlen mengen en toch kunnen klinken als een harmonieus geheel? Niets, volgens Isadore. Deze band doet funk, blues en pop moeiteloos versmelten tot één geheel. De gitaar kan funky klinken, maar kan daarna evenzeer bluesy riffs beginnen spelen, terwijl de stem alles poppy doet samenvloeien zonder cheesy te klinken. In deze band zit veel hitpotenieel en de nummers zijn zeer radiovriendelijk. Een uitstekende en goed gebalanceerde mengeling van muziekstijlen houdt het dan ook nog eens interessant en gevarieerd.

Facebook

Moody Mae

Bands die alles live brengen hebben bij ons altijd een streepje voor. Moody Mae brengt jazzy hiphop en doet er alles aan om het livegevoel zo hoog mogelijk te houden. Geen elektronische beats, maar echte drums. De baslijnen komen uit een contrabas en de saxofoon zorgt voor het grote jazzy gevoel. Deze zevenkoppige band zorgt voor een fijn gevoel en laat iedereen op een positieve manier meegenieten. Eens geen hiphop met smerige teksten, maar positieve, opbeurende en opzwepende jazzy hiphop. Probeer maar eens niet mee te feesten!

Facebook

Rewind

Rewind is een new school hiphopband die al behoorlijk wat ervaring op verschillende podia heeft. Deze drie mc’s, Mar$, Ace en Dyce, brengen geen lazy sound, maar wel hiphop die vooruit raast en je heupgewijs niet in het ongewisse laat. Willem Ardui van blackwave. tipte deze drie heren en als je dit kan combineren met een tweede plaats in Humo’s Rock Rally na Whispering Sons, dan kan je moeilijk ontkennen dat deze band zeer getalenteerd is.

Facebook

Ontdek de geselecteerde bands in Oost-Vlaanderen op pagina 4.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single ICTO - "OBSESSED"

Het was even stil rond ICTO, maar dat betekent niet dat ze helemaal van de radar verdwenen is. In 2019 behoorde ze…
AlbumsRecensies

Stay Idle - Vulture Culture (★★★½): Een vlakke klets om de oren

De Limburgse garagepunkband Stay Idle is zo’n groep die de afgelopen jaren steeds op onze berenradar heeft gestaan. Het viertal uit Houthalen…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Stay Idle - "Weak End"

Al even volgen we bij Dansende Beren de Limburgse Leuvenaars van Stay Idle. We noemden de heren uit Houthalen in januari dan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.