Features

Voorbeschouwing Sound Track – Selectierondes 20/09

Selecties Antwerpen

De Antwerpenaren begeven zich deze avond best naar Jeugdhuis Wollewei in Turnhout om getuige te zijn van de eerste Sound Track sets. Neem via deze link een kijkje op de Facebookpagina van Jeugdhuis Wollewei en zet je aanwezig op het Facebookevenement!

Billie Rodney

Bille Rodney valt direct op door haar sterke stemgeluid, wat ook Ayco Duyster niet ontgaan is. Bie Van Landeghem belandde al in De Nieuwe Lichting en Humo’s Rock Rally en kwestie van alle wedstrijden eens aan te doen, zal ze nu ook schitteren in de Sound Track competitie. De 26-jarige Bie Van Landeghem heeft nog niet veel releases op de teller staan, maar alleen al de drie nummers op haar vi.be-pagina volstaan om ons te overtuigen van Rodneys potentieel. Haar drie bandleden zullen Billie bijstaan om er een memorabele, pure popset van te maken.

Facebook

GlasHelder

GlasHelder heeft alvast nog werk om hun naam te maken en voor wat meer zichtbaarheid te zorgen in de digitale wereld. Ook de muziek van dit viertal is nog niet bepaald transparant, want met ingewikkelde ritmes en experimentele jazzinvloeden leveren ze elektronica af die niet op één, twee, drie te verteren valt. Fans van gewaagde muziek die zich niet al te veel aantrekt van de standaard zullen hier zeker aan hun trekken komen. Dat zal vonken geven!

Luister op hun vi.be-pagina!

HOFFMAN

Roman Hiele tipte HOFFMAN en dan kunnen we al raden waar we aan toe zijn. De achttienjarige Maurice Luijten haalt inspiratie uit artiesten als Nils Frahm en Jon Hopkins, maar doet daar vervolgens volledig zijn eigen ding mee. Trance-inducerende soundscapes worden aangevuld met vette danspassages en live wordt dat alles nog eens aangevuld met visuals om voor een totaalervaring te zorgen. Hiele hoort potentieel in HOFFMAN en we geloven niet dat hij ernaast zit, integendeel.

Facebook

Sun Gods

De lichting van ons derde Dansende Beren Feest lijkt het goed te doen, want net als Baltimore heeft Sun Gods het tot in de selectierondes van Sound Track geschopt. Hun verschillende singles geven stuk voor stuk blijk van een passie voor pakkende indiepop. Het viertal weet van wanten met sfeerschepping en in combinatie met de rauwe en bijzondere stem van de frontman resulteert dat in muziek die de moeite waard is. We kijken uit naar hun set, maar wachten niet zozeer vol spanning af; we hebben er vertrouwen in dat Sun Gods er zal staan.

Facebook

The Girl Who Cried Wolf

Het vijftal van The Girl Who Cried Wolf klinkt misnoegd, vettig en bovenal grungy. Zelf omschrijven ze hun stijl als muziek die ademt en tegelijkertijd verstikt en dat vat de essentie perfect samen. Gezellig of geruststellend zal het niet worden en we zijn benieuwd hoe het vijftal ons mee zal sleuren in hun eerder duistere verhaal. Ten alle tijden blijft er een dromerige factor aan hun muziek verbonden en het is wellicht die combinatie van stevigheid en wazigheid die Portland prikkelde om The Girl Who Cried Wolf te tippen.

Facebook

Zediam

Zediam is geen groentje; hij maakt namelijk deel uit van Soul’Art, het bekende drietalige hiphopcollectief. Zijn solodebuutalbum Icarus wordt dit najaar verwacht, maar we twijfelen er al niet meer aan dat zijn soloproject minstens even sterk is. De rapper is dan ook een producer en sound-engineer (en workshopdocent). Hij weet dus duidelijk waar hij aan toe is en dat hoor je in zijn singles. Black Mamba was onder de indruk van zijn flow en ook al zal zijn debuutplaat Icarus heten, we hebben niet de indruk dat hij te hoog grijpt.

Facebook

Ontdek de geselecteerde bands in Vlaams-Brabant op pagina 3.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single ICTO - "OBSESSED"

Het was even stil rond ICTO, maar dat betekent niet dat ze helemaal van de radar verdwenen is. In 2019 behoorde ze…
AlbumsRecensies

Stay Idle - Vulture Culture (★★★½): Een vlakke klets om de oren

De Limburgse garagepunkband Stay Idle is zo’n groep die de afgelopen jaren steeds op onze berenradar heeft gestaan. Het viertal uit Houthalen…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Stay Idle - "Weak End"

Al even volgen we bij Dansende Beren de Limburgse Leuvenaars van Stay Idle. We noemden de heren uit Houthalen in januari dan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.