Nieuwe singles

Voorbeschouwing Sound Track – Selectierondes 20/09

Sound Track is het veelbesproken nieuwe muziekconcours waarvoor enorm veel handen in elkaar geslagen werden. Deze wedstrijd werd op touw gezet door de Vlaamse en Brusselse muzieksector en is de opvolger van de vroegere provinciale pop- en rockconcoursen De Zes, FrappantPOP, Kampioenschap van Brussel, Limbomania, Oost.Best!, Rockvonk en Westtalent. Uit een ontplofte mailbox vol inzendingen werden 136 bands geselecteerd, en die zullen hun muzikale kunnen bewijzen in niets minder dan 23 selectieronden. Daaruit zullen 46 finalisten overblijven en binnen enkele maanden zullen 18 winnaars uit de bus komen. Zij krijgen een ambitieus en uitgebreid kansenparcours voorgeschoteld in 2020.

Op vrijdag 20 september steekt Sound Track van wal met de eerste selectierondes! Op vier verschillende locaties in Vlaanderen kan je telkens zes geselecteerde bands aan het werk zien. Om je al helemaal klaar te stomen en handenwrijvend de zalen te laten betreden, vind je hier een korte introductie van iedere groep. Alfabetisch geordend binnen elke provincie kom je te weten welke ambassadeur welke band getipt heeft, hoe de artiesten klinken en dus vooral waaraan je je op 20 september kan verwachten.

Selecties Limburg

In de provincie Limburg is Jeugdhuis XL in Herk-de-Stad de place to be! Neem via deze link een kijkje op de Facebookpagina van Jeugdhuis XL en zet je op aanwezig op het Facebookevenement!

Abacination

Abacination is een death metal band die er ook heel wat invloeden uit andere zware hoeken tegenaan smijt. Naar eigen zeggen is de groep ontstaan in een rivier van bloed en met die beschrijving is de lugubere toon direct gezet. Al sinds 2013 houdt Abacination zich niet in om hun publiek met heftige muziek te overweldigen en laten headbangen tot de draaierigheid toeslaat. Colin H. Van Eeckhout tipte deze Limburgse metalheads en we zijn benieuwd met hoeveel kleerscheuren ze het Sound Track publiek zullen achterlaten.

Facebook

Baltimore

Compact Disk Dummies koos Baltimore, en ook wij hadden deze band al opgemerkt. Verleden jaar kroonden we hen namelijk tot Zalm van de maand en sierden ze ons derde Dansende Beren Feest! Dit Hasseltse viertal brengt psychedelische indiepop, waarmee ze telkens een heuse trip op poten zetten. Met vaak een opbouw richting sfeervolle hoogtepunten bewezen ze live al dat ze heel wat opslorpingscapaciteiten bezitten. Met twee ep’s onder de arm is deze band niet meer aan hun proefstuk toe, benieuwd hoe ze het ervan af zullen brengen.

Facebook

Forest / Mountain

Forest / Mountain vertelt de muziek zodanig dat het verhaal compleet wordt. Instrumentaal is dit een band zonder veel woorden, maar toch is dit boek mooi afgerond. En het is geen stationsromannetje. Het is een stevige thriller die met momenten heel rustig aan doet, maar ook verschroeiend hard en tegendraads kan uithalen. Colin V. Eeckhout raadde deze band aan met één woord: ‘mooi’. Nu, dat is het ook, maar dan wel mooi zoals Colin het mooi vindt.

Facebook

HAMERS

Fenne Kuppens, zangeres van Whispering Sons, komt aandraven met deze op hol geslagen hengst. HAMERS ligt nog niet bijna in de lijn van wat Whispering Sons doet, maar dat neemt niet weg dat deze selectie terecht is. Ze brengen de meest vreemde vorm van gekheid in een muziekdoosje dat meer en meer op de doos van Pandora begint te lijken. Onberedeneerd en krankzinnig zoekt deze band de weg naar de finale. Opgelet: niet voor gevoelige kijkers.

Facebook

Secret Sinners

De avond in Herk is niet alleen gevuld met zware gitaren, er is ook ruimte voor wat dromerige rock. Secret Sinners is die avond misschien een vreemde eend in de bijt, maar desalniettemin een leuke eend. De band laat het heel eenvoudig klinken, maar de de sound is ongelooflijk lief en de liedjes ontzettend mooi. Met een vette knipoog naar de jaren negentig en bands zoals Pavement of Sonic Youth doet deze band er alles aan om jullie die avond aan het dansen te krijgen. Onmogelijk dat mensen hier niet op gaan bewegen. Leuk ter afwisseling voor die avond en tegelijk ook veel meer dan dat.

Facebook

Stay Idle

Als je deze avond een portie punk wil verorberen – meer specifiek een portie garagepunk nog wel – zal je moeten wachten op Stay Idle. Met momenten doet het denken aan SONS, maar evenzeer ook aan de oudere versie zoals the Ramones. Het zal een intens setje worden, want deze band laat je niet meer los tijdens hun show. Haal je beste pogoschoenen maar boven, leg je haren nog eens goed en je kan er volop tegenaan. Niet twijfelen, gewoon gaan! Vreemd dat Ayco Duysters deze band tipt? Eigenlijk helemaal niet, maar geen typische Duysters-band.

Facebook

Ontdek de geselecteerde bands in Antwerpen op pagina 2.

Related posts
2022FeaturesUitgelicht

De Belgische Grote Beren Van Morgen 2022: Een terugblik

We hebben elke dag weer het genoegen om nieuwe artiesten en nummers te ontdekken. Sommige acts laten zelfs zo’n diepe indruk op…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single REINES - “Daisy”

REINES is een Gentse/Antwerpse band gevormd door de jonge indiepopproducers Loïc en Lissa. De twee leerden elkaar kennen op school en niet…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Christian Club - "Ignorance" (feat. Mattias De Craene)

Elk jaar trekt op Onze-Lieve-Heer-Hemelvaart de Heilig Bloedprocessie door de historische binnenstad van Brugge. De eveneens uit Brugge afkomstige band, met minstens…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.