Nieuwe singles

Voorbeschouwing Sound Track – Selectierondes 20/09

Selecties Oost-Vlaanderen

Tot slot komen zes geselecteerden hun harmoniegevoel tentoon stellen in Harmonie in Oudenaarde. Neem via deze link een kijkje op de Facebookpagina van Harmonie en zet je aanwezig op het Facebookevenement!

Kosmo Sound

We steken het niet onder stoelen of banken: we zijn heel benieuwd naar de set die Kosmo Sound zal spelen. Deze band telt zes leden die al heel wat ervaring opgedaan hebben en dat hoor je ook. Hun verfrissende sound kan hele feesten in gang zetten; met geweldig aanstekelijke melodieën en een strakke begeleiding ligt het dansfeest steeds binnen handbereik. We hadden kunnen raden dat multi-instrumentalist Nathan Daems Kosmo Sound heeft getipt, want hun avontuurlijke klank sluit (nu al) naadloos aan bij die van Daems.

Facebook

Leopard Skull

Onlangs nog zagen we Leopard Skull aan het werk op Psych Over 9000 in Gent en voor ons waren deze mannen een van de hoogtepunten van de psychdag. De band rond Harm Pauwels kan ons aan het zweven brengen en wisselt die roze bubbelklank zo nu en dan af met ruigere momenten. Nog het beste van al is dat ze daarbij hun sympathieke uitstraling voor geen seconde verliezen. Om onze eigen woorden te herhalen: ‘Zo pretentieloos en tegelijk muzikaal sterk krijg je het niet elke dag. Van Leopard Skull gaan we nog heel wat horen, noteer het maar.’ Ayco Duyster vond dat blijkbaar ook.

Facebook

Linde

Linde Muylaert of simpelweg Linde stond vorig jaar al op Dranouter festival met haar neofolkloristische muziek. Samen met haar gitarist en percussionist is ze in staat om ingetogen te klinken en tegelijk iets bloedstollend met zich mee te brengen. Op het eerste zicht en gehoor lijkt Linde misschien een feeëriek verhaal te creëren, maar wanneer ze zich echt blootgeeft, ontdek je vele tinten grijs die je niet allemaal doorgronden kan. Volgens Ayco Duyster een van de meest originele inzendingen voor Sound Track, al uit hij tegelijk zijn bezorgdheid dat de speciale, uitheemse zanglijnen geen gimmick mogen worden. Benieuwd wat dat zal geven, dus!

Facebook

mòs ensemble

Het zevental van mòs ensemble brengt jazz die vooral teert op lang uitgestreken klanken en een sfeerschepping van jewelste. Een smak psychedelica hier en daar kan ook geen kwaad en zo leveren ze songs af die je aandacht van begin tot einde vastgrijpen. Nathan Daems gebruikte de beknopte uitspraak ‘Heel sterk!’ en hij slaat er de nagel wel degelijk mee op de kop. Geen platte, toegankelijke melodietjes voor mòs ensemble, maar een fascinerend verhaal vol jazzy en psychedelische twists.

Facebook

Nimbus Cart

De vier muzikanten van Nimbus Cart kunnen muzikaal bipolair genoemd worden. Vaak beginnen ze er eerder rustig aan, maar slaat het vervolgens om tot harde rock met een troebele laag van fuzz. Fenne Cuppens kan zelf ook al eens wispelturig uit de hoek komen, dus het hoeft niet te verbazen dat zij dit viertal naar voren schoof. Nimbus Cart wil ons meesleuren van lows naar highs zonder veel rekenschap af te leggen van de vraag of wij daar wel klaar voor zijn. Met enige allure zou dit live dus wel eens kunnen resulteren in een rollercoaster van een set.

Facebook

ROOK

ROOK klinkt donker, spannend en psychedelisch. Of het Oudenaardse publiek er heelhuids van af zal komen, is nog maar de vraag. Met hun bezwerende klank zullen ze een poging wagen tot het hypnotiseren van de jury en Colin heeft er alvast vertrouwen in. Hij prees ROOK voor de identiteit die ze weten neer te zetten en inderdaad, na even luisteren hebben we al in de gaten dat deze band hun rokerige ambient trips nauwkeurig vormgeeft. Het wordt een intense set vol psychedelica, die lang zal nazinderen en misschien wel in het nadeel van de band erna kan spelen. Vervelend voor hen, een compliment voor ROOK.

Facebook

Meer info vind je op de site en Facebookpagina van Sound Track.

Dit artikel werd geschreven door Wouter Vandeweyer en Ann Mulleman.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Stay Idle - “The Algorhythm”

‘Punk is not dead’ zegt men al sinds de jaren tachtig, en dat bewijst Stay Idle anno 2024 nog steeds. Al enkele…
InstagramLiveRecensies

Girls in Hawaii @ Ancienne Belgique (AB): Tijdloos door de tijd reizen

Girls in Hawaii, een van de meest gelauwerde indiebands uit Wallonië, heeft alle reden om te vieren. Hun debuutalbum From Here To…
InstagramLiveRecensies

Sound Track 2023: Finale Vlaams-Brabant @ Het Depot (Leuven)

Het is nu al het derde keer dat VI.BE en de livesector in Vlaanderen Sound Track organiseren, een kansenparcours waarbij in alle…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.