FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Voorbeschouwing Crammerock 2019

Volgend weekend is het zover! Op vrijdag en zaterdag zal het Oost-Vlaamse Stekene  even één van de drukbezochtste plaatsen van de provincie zijn. Dit komt allemaal door Crammerock dat voor de negende keer op rij uitverkocht is. Niet alleen verwacht Stekene heel veel enthousiaste festivalgangers, maar ook verschillende artiesten van over heel de wereld. Met Australische singer-songwriter Dean Lewis en meerdere talenten van eigen bodem, zoals Balthazar, Black Box Revelation, SONS,… , zijn we zeker dat deze 29ste editie van het festival zoals altijd weer één groot feest gaat worden. Maar voor we het weekend aangaan, sommen we alvast enkele artiesten op die je zeker niet mag missen.

Vrijdag

Uberdope @ Main North (15:00 – 15:30)

Het is ondertussen iets meer dan een jaar geleden dat Uberdope eindelijk aankondigde dat ze na drie jaar rust terug in de studio gingen kruipen om aan nieuwe muziek te schrijven. Dat deze heren het afgelopen jaar niet hebben stilgezeten, wisten we al, mede door hun derde album Graag Gedaan en dankzij hun wekelijkse ochtendrubriek bij Studio Brussel leerde Vlaanderen ze beter kennen dan ooit te voren. Ze mogen dit jaar dan ook het festival openen en we denken dan ook dat ze er alles aan gaan doen om het feestje meteen te laten ontploffen.

Tessa Dixson @ Club (17:30 – 18:15)

© CPU – Larissa Zenner

Tessa Dixson, winnares van De Nieuwe Lichting, reist tegenwoordig van het ene naar het andere festival. Na Rock Herk, de Lokerse Feesten, WECANDANCE festival en Paradise City staat ze volgend weekend op Crammerock. We hebben ze afgelopen zomer dus al best veel aan het werk gezien en kunnen maar een ding over haar show zeggen: dit moet je gezien hebben! Ondertussen wordt ze gezien als ‘De Nieuwe Prinses van de Belgische Elektropop’ en dat wil heel veel zeggen.

The Van Jets @ Main South (19:15 – 20:15)

© CPU – Joost Van Hoey

Het komt intussen dichter bij voor de mannen van The Van Jets. De band van zanger Johannes Verschaeve is ondertussen zijn laatste twee maanden ingegaan, want op 1 november is het zover… hun allerlaatste concert ooit in de Ancienne Belgique. Maar voor we officieel afscheid nemen (met misschien toch wel enkele traantjes als gevolg), komen ze met hun afscheidstournee langs de weide in Stekene om iedereen te laten meebrullen met hun talloze hits. We raden je dit concert dus ten sterkste aan, want het zal waarschijnlijk de laatste keer ooit zijn dat je een van de beste rockbands van België live aan het werk kan zien.

Jungle @ Main North (20:20 -21:20)

Een Londense band die heerlijke hypnotiserende vocals en funky vibes brengt, het kan er maar één zijn en dat is Jungle. De band stond vorig jaar maar liefst drie keer in ons klein landje, hierbij verkochten ze hun shows in de Ancienne Belgique en de Trix in een mum van tijd uit. In het begin van de zomer stonden ze op Rock Werchter en brachten ze een heerlijke zomerse en dansbare set die het publiek aangenaam verraste. Op diezelfde dag werden ze uiteindelijk ook aangekondigd voor Crammerock 2019. We zijn is benieuwd of ze ook hier iedereen laten zingen en swingen.

Bazart @ Main South (00:05 – 01:20)

Hoewel de heren van Bazart dit jaar niet speelden op Werchter of op Pukkelpop, toonden ze eerder deze zomer op Suikerrock nog wel wat ze allemaal in hun mars hebben. Ondertussen hebben ze ook al meerdere grote hits en pakken deze live erg goed uit. Enkele weken geleden lieten ze dan ook nog horen op hun sociale media dat we binnenkort een nieuwe single mogen verwachten en dat ze toch ook al wel plannen hebben voor een derde album. Wie weet lossen ze al iets meer op de Main South van Crammerock.

Zaterdag

Sports Team @ Main South (15:25 – 16:10)

Sports Team stond eind juni nog op de Main Stage van Rock Werchter waar ze ons niet meteen konden bekoren. Al blijven we wel erg grote fan van deze Britse groep die nog niet zo lang geleden hun eerste ep Keep Walking uitbracht. We waren meteen zeker dat het begin van iets groots was. Vooral hun (Britse) humor is heel belangrijk voor de band zeiden ze ons onlangs in een interview. We hopen alleszins dat de vervanger Circa Waves hun best doet en alles mee heeft om er een grote show van te maken.

SONS @ Main North (16:15 – 17:00)

© CPU – Nathan Dobbelaere

Nu dat “Waiting On My Own” een paar dagen geleden officieel bekroond is tot onze ‘Dansende Beren Zomerhit 2019′, kijken we enkel nog maar harder uit naar het optreden van SONS. De populaire Belgische rockband heeft al een mooi jaar achter de rug. Met hun debuutalbum Family Dinner, een prachtige show op Pukkelpop en in de Ancienne Belgique verbaasden ze vriend en vijand. We hebben dan ook het volste vertrouwen dat SONS de wei al in de namiddag gaan plat spelen en dat er ongetwijfeld al velen zullen meebrullen met hun fantastische nummers. Kom maar op!

Ares @ Club (16:15 – 17:00)

Als je niet zo houdt van het stevige gitaarwerk van de heren van SONS, kan je ook terecht in de Club. Zoals velen al algemeen weten, spelen er hier vooral Belgische en Nederlandse rappers en in de avond ook enkele dj’s. Eén van deze rappers is Ares, een jonge Nederlandse heer die op zijn twaalfde de smaak te pakken kreeg door een videoclip van zijn grote helden The Opposites. Hij raakte sindsdien geïntrigreerd door hiphop en begon met het maken van eigen beats waar hij na verloop van tijd zelf en samen met vrienden op rapte. Ondertussen heeft hij al zeven ep’s, drie albums en een mixtape uitgebracht. Vroeger lag hij onder contract bij het welbekende Top Notch Nederland, maar ondertussen is hij terug een onafhankelijke artiest die zich vrijer dan ooit voelt. We zijn benieuwd naar wat hij ons te bieden heeft.

Yung Mavu @ Club (17:05 – 17:50)

© Lucas Heirbaut

“Black Magic”, dat was het begin van alles voor Yung Mavu. De rap over ‘Harry Potter’ werd al snel miljoenen keren bekeken en het ging dus al snel viraal. Meer dan twee jaar na datum is Yung Mavu volop bezig met nieuwe nummers te maken. Zijn eerste ep Hi, I’m Pierre zag in het begin van dit jaar het levenslicht en werd al snel opgepikt door de Belgische muziekscene. Ook op dit moment zit de jongeman niet stil en bracht hij onlangs nog zijn nieuwste nummer “Madonna” uit. Op 21 september speelt hij op onze Dansende Beren Showcasefestival in Roeselare, maar vooraleer hij ons daar gaat vermaken, stopt hij natuurlijk op Crammerock.

K’s Choice @ Main South (18:50 – 19:50)

@ Frank Clauwers

De Belgische groep van de broertjes Sam en Gert Bettens K’s Choice, is een echte Belpopband. Met hun talloze hits zoals “Not An Addict” en “Believe” kunnen ze verschillende generaties en leeftijdsgroepen makkelijk overstijgen. De muzikale carrière van deze groep duurt dan ook al meer dan 25 jaar en kende vele hoogtepunten zoals meerdere passages op erg grote festivals en talloze gouden en platina platen. Vorig jaar namen Sam en Gert deel aan het televisieprogramma ‘Liefde Voor Muziek’ dat voor hen erg succesvol was. Hierdoor verkochten ze hun akoestische clubtournee volledig uit en stonden ze deze zomer op verschillende festivals waar ze hun krachtige liveperformances nogmaals mochten tonen op het grote podium. K’s Choice zal er dan ook alles aandoen om Crammerock te doen laten bewegen met hun ferme rockshow vol Belpopklassiekers.

Skunk Anansie @ Main North (22:05 – 23:20)

© Freya Goossens

Skunk Anansie, de Britse band die vooral bekend is van hun tophit “Weak”, stond afgelopen zomer al op het podium van TW Classic naast Bon Jovi. Dat optreden verliep vrij goed en bevestigde ons dat frontvrouw Skin er nog steeds staat. Ze kreeg iedereen meteen mee aan het springen en klappen en zei ze ook meerdere malen eerlijk haar mening over de ‘brexit’ tegen het grote publiek. We zijn benieuwd naar wat we mogen verwachten op de Main North. Een ding is zeker al wel duidelijk en dat is dat we ons mogen verwachten aan een vrouw met een prachtige stem en een grondige boodschap.

Balthazar @ Main South (23:25 – 00:40)

© CPU – Bert Savels

Met hun vierde album Fever begon Balthazar aan een sterk 2019. We gaven dit dan ook vier sterren omdat we het zo verrassend goed vonden. Deze zomer stelden ze dat album in ons land dan ook (spijtig genoeg) alleen maar voor op het hoofdpodium van Rock Werchter. Maar daar komt verandering in, want zaterdag staan ze dan eindelijk op de Main South van Crammerock. Met hun hits “Bunker”, “I’m Never Gonna Let You Down” en “Fever” wisten ze live op Werchter en in vele andere Europese steden heel het publiek te laten dansen. Dat Balthazar één van de grootse Belgische indiebands ooit is, wisten we al, nu enkel hopen dat ze ook op Crammerock iedereen aan het dansen krijgen.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tessa Dixson - "Creep"

Soms lopen dingen absoluut niet zoals je ze gepland had. Nadat ze in 2019 De Nieuwe Lichting won, moest 2020 het jaar…
AlbumsRecensies

Geoff Wyld - Daydreamer (★★★★): Dagdroom die zowel zomers als venijnig aanvoelt

Met Geoff Wyld is het Nederlandse Zuid-Limburg een nieuwe psychedelische indieband rijker. Zanger/bassist Leroy Huis, gitarist Patrick Claessens en drummer Teun Wolfs…
LiveRecensies

Crammerock 2021 (Dag 2): Amper tijd om stil te blijven zitten

Dag twee van Crammerock 2021 begon grijs en kil, maar het duurde niet lang alvorens de zon door de wolken brak. Ondanks…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.