Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Balthazar – “I’m Never Gonna Let You Down Again”

© Thomas Nolf

De mannen van Balthazar lossen nog voor de release van hun vierde langspeler Fever een derde single waarmee ze duidelijk maken dat de nieuwe plaat iets anders wordt. Eind oktober maakten ze bekend dat hun nieuwe plaat eind januari uitkomt en gaven ze ons met “Fever” al een eerste single en tevens de titeltrack cadeau,  die klonk tegelijkertijd vernieuwend en vertrouwd. Twee weken later brachten ze “Entertainment” uit, waarmee ze nog verder van hun bekende sound afweken. Vandaag licht de groep nog een extra tipje van de sluier op met “I’m Never Gonna Let You Down Again”.

Na tien seconden elektronische synths, valt de baslijn van Casier in en niet veel later horen we de stem van Jinte. Een nummer van Balthazar bestaat uit vele lagen, maar dit zijn de enige elementen waaraan je zou kunnen herkennen dat dit wel degelijk dezelfde band is. Vergeleken met hun melancholischere sound, is dit nummer net als “Fever” en “Entertainment” speelser en kleurrijker. Het refrein is het meest atypische element aan dit nummer. Er wordt hoog gezongen, wat we op voorgaande nummers nooit hoorden – behalve op hun debuutsingle “This Is A Flirt” uit 2007. Doordat de melodie bijzonder fris aanvoelt, krijgt het nummer een vrolijke vibe. De sound van deze derde single vertelt een gelukkiger verhaal dan op voorgaande nummers. Dit komt mede doordat de drums het nummer een tropische sfeer geven. Na het tweede refrein volgt een speelse gitaarsolo die het nummer nog zomerser doet klinken en waaraan je hoort dat de bandleden zich ook echt amuseren.

Met “I’m Never Gonna Let You Down Again” zet Balthazar een vernieuwend en sterk nummer neer. Het is het zevende nummer op Fever, dat op 25 januari verschijnt en naar onze verwachting een nieuwe Balthazar zal laten zien.

Facebook

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Warhaus - "Time Bomb"

Belgische indieliefhebbers kennen Maarten Devoldere als de frontman van Balthazar. Echte fans weten dat de Kortrijkzaan sinds 2016 een alter ego heeft…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Antler King - Dances (★★★½): Lekkere portie gemengd

Met een titel als Dances worden de oren van deze beren natuurlijk meteen gespitst. The Antler King is de band rond muzikale…
InstagramLiveRecensies

HEAR HEAR! 2022: Een hete ontmoeting

De eerste editie van HEAR HEAR! had ook meteen HOT HOT! kunnen heten, want het was puffen en zweten tot de laatste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.