banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Balthazar – “I’m Never Gonna Let You Down Again”

© Thomas Nolf

De mannen van Balthazar lossen nog voor de release van hun vierde langspeler Fever een derde single waarmee ze duidelijk maken dat de nieuwe plaat iets anders wordt. Eind oktober maakten ze bekend dat hun nieuwe plaat eind januari uitkomt en gaven ze ons met “Fever” al een eerste single en tevens de titeltrack cadeau,  die klonk tegelijkertijd vernieuwend en vertrouwd. Twee weken later brachten ze “Entertainment” uit, waarmee ze nog verder van hun bekende sound afweken. Vandaag licht de groep nog een extra tipje van de sluier op met “I’m Never Gonna Let You Down Again”.

Na tien seconden elektronische synths, valt de baslijn van Casier in en niet veel later horen we de stem van Jinte. Een nummer van Balthazar bestaat uit vele lagen, maar dit zijn de enige elementen waaraan je zou kunnen herkennen dat dit wel degelijk dezelfde band is. Vergeleken met hun melancholischere sound, is dit nummer net als “Fever” en “Entertainment” speelser en kleurrijker. Het refrein is het meest atypische element aan dit nummer. Er wordt hoog gezongen, wat we op voorgaande nummers nooit hoorden – behalve op hun debuutsingle “This Is A Flirt” uit 2007. Doordat de melodie bijzonder fris aanvoelt, krijgt het nummer een vrolijke vibe. De sound van deze derde single vertelt een gelukkiger verhaal dan op voorgaande nummers. Dit komt mede doordat de drums het nummer een tropische sfeer geven. Na het tweede refrein volgt een speelse gitaarsolo die het nummer nog zomerser doet klinken en waaraan je hoort dat de bandleden zich ook echt amuseren.

Met “I’m Never Gonna Let You Down Again” zet Balthazar een vernieuwend en sterk nummer neer. Het is het zevende nummer op Fever, dat op 25 januari verschijnt en naar onze verwachting een nieuwe Balthazar zal laten zien.

Facebook

Dit vind je misschien ook leuk:
InstagramLiveRecensies

Balthazar @ Lotto Arena: De speeltijd is voorbij

Nooit eerder was de honger naar Balthazar groter dan in 2021. Geen wonder, want op twee jaar tijd loste de band rond…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Purple Disco Machine - Exotica (★★★): Hapklare, maar weinig verrassende discohits

Alles komt terug, ook in de muziek. Zo is ook het discogenre de afgelopen jaren aan een ware revival bezig. Menige disco-invloeden…
AlbumsRecensies

Geoff Wyld - Daydreamer (★★★★): Dagdroom die zowel zomers als venijnig aanvoelt

Met Geoff Wyld is het Nederlandse Zuid-Limburg een nieuwe psychedelische indieband rijker. Zanger/bassist Leroy Huis, gitarist Patrick Claessens en drummer Teun Wolfs…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.