Live, Recensies

SONS @ Ancienne Belgique (AB): Door een gigantisch feest komt hun droom uit

Wie kent ze niet? SONS, één van de drie winnaars van De Nieuwe Lichting 2018, is op korte tijd uitgegroeid van klein garageprojectje tot een veel besproken band met een trouw publiek. De vier heren brachten midden april hun debuutalbum Family Dinner uit en dat werd duidelijk gesmaakt door hun fans en de pers. Onlangs hadden we nog een interview met SONS en hier werd duidelijk dat ze vooral uitkeken naar hun show in de AB: ‘Dat is echt een jongensdroom die uitkomt. We hebben er zin in,’ zei Robin, en dat hebben we zeker en vast gemerkt.

De show startte met onze favoriete drummer Thomas, die de boel helemaal in zijn eentje op gang trok. Hij zette “Family Dinner” in en daar was het publiek meteen enthousiast over. Jens, Robin en Arno kwamen uiteindelijk mee op het podium gelopen. De sfeer zat er vanaf de eerste seconde in en dat ging nog wel een tijdje zo door. Bij “Wanted Dead” stond de zaal vol met 900 headbangers, die daarna toekeken op de eerste moshpit van de dag. Het was direct duidelijk dat ze er zelf erg hard van genoten om hier eindelijk te mogen spelen.

Knotsgek publiek; we hebben er geen andere woorden voor. Dansen wanneer het moet en meezingen als het past. Zo werden bij “I Need A Gun” en “Waiting On My Own” de moshpits even gestaakt en genoot iedereen even van hoe goed deze vier jonge heren wel niet zijn. Met de woorden: ‘We hebben juist gehoord van de organisatie dat alles hier kapot mag,’ kondigde de dolblije zanger Robin hun bekendste cover “Lonely Boy” van The Black Keys aan. Deze schijf werkt steeds, altijd en overal!

“Naughty” klonk live zelfs nog beter dan op de radio en tijdens “Tube Spit” kregen we de grootste moshpit van de avond. De zaal genoot nog steeds en dat konden we merken aan de verschillende zwevende mensen die door de lucht vlogen. Er ontstond een ware festivalsfeer in Brussel, die door de ambiance van zowel de mensen in het publiek als SONS zelf werd verstevigd bij elk nummer. Soms deed de zang van Robin een beetje af, maar dat werd al snel gered door het publiek.

Ook de belichting had een speciale, maar perfecte plaats in het totaalplaatje. Het zorgde er mede voor dat er bij elk liedje zoveel werd geheadbangd. Bij het laatste nummer “Do They See Me” zagen we nogmaals dat het genot bij de artiesten zelf heel groot was. Zij maakten van de zaal een plek vol half gestoorde mensen en het publiek maakte van SONS echte beesten.

Door een ietwat bekommerde ‘We want more!’ duurde het even voor de heren terug opkwamen, maar van deze spanning hield de zaal wel. Al snel werden de eerste tonen van “Sneaky Snake” ingezet. De mensen die geen pint in de hand meer hadden door de verscheidende harde nummers, konden dit nu met gemak gaan bestellen. De zaal was simpelweg niet geïnteresseerd. Maar dan kwam afsluiter “Ricochet” en wisten ze meteen iedereen weer op te fleuren. De laatste moshpit startte en als slot kwamen de bandleden nog even met z’n allen crowdsurfen.

Rockende gitaren met krijsende geluiden werken nog steeds. Dat kunnen de heren van SONS wel bevestigen na het geweldige optreden van gisteren. De zaal genoot en genoot; nummer per nummer, keer op keer. Ze zorgden er weer voor dat ontelbare mensen vanvoor in de zaal stonden te moshen en te headbangen. 900 geboeide luisteraars, die afgezakt waren naar onze hoofdstad, konden niet anders dan uit de bol gaan.

Setlist:

Family Dinner
Wanted Dead
Altruist
Concrete Waves
I Need A Gun
Lonely Boy
Naughty
White City
Skin
Tube Spit
Keep On Going
Waiting On My Own
Do They See Me

Sneaky Snake
Ricochet

4 mei 2019

About Author

Robbe Van Hool


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief