AlbumsRecensies

Sports Team – Keep Walking! (★★★½): Het begin van iets groots

Weinig bands die zo een gouden toekomst wordt voorspeld als Sports Team. De band uit Londen verscheen vorig jaar al op onze radar en toen lieten ze al blijken dat we maar beter rekening beginnen houden met hen. In België verwierven ze vooral naambekendheid doordat ze de eerste catch of the day ooit werden van Studio Brussel en dat leverde hen meteen een pak meer luisteraars op. Vorig jaar brachten ze een eerste ep uit met Winter Nets en een tal van fijne losse singles zoals “Kutcher”. Voor hun tweede ep lag de lat al wat hoger, maar Sports Team weet er met gemak overheen te springen.

De ep wordt geopend met het ons niet onbekende “M5“. Het nummer dat door Joylon Thomas (werkte eerder al samen met Kendrick Lamar en U2) geproducet werd, is een oorworm pur sang en kan binnen de kortste keren worden meegezongen. Fris en monter is ook de perfecte omschrijving voor het daaropvolgende “Get Along”. Het catchy refrein is maar moeilijk uit je hoofd te krijgen en de vocals klinken heerlijk edgy. Keep Walking! mist zijn start duidelijk niet.

Het tweede deel van de ep moet zeker niet onderdoen. Wat misschien wel het beste nummer van de ep is, bevindt zich namelijk halverwege Keep Walking! en kreeg de illustere naam “Ski Lifts”. Het nummer zit muzikaal heel sterk in elkaar en doet ons persoonlijk wat denken aan een iets meer poppy The Libertines. Het decente baslijntje zorgt in ieder geval voor een prettig, dromerig schijfje dat op de weide van Werchter wel eens goed zou kunnen uitpakken. Met “Casper” schakelt Sports Team daarna opnieuw wat terug en krijgen we een heel eigenwijze indierock-ballade voorgeschoteld. Het gitaar-intermezzootje zorgt nog voor een toffe eindnoot van “Casper”.

Bij Sports Team draait het vooral om humor en plezier maken bij het creëren van muziek, en dat merk je vooral bij “Georgie”. Het nummer heeft iets verfrissends en uplifting en verspreidt al na enkele seconden een vrolijk gevoel. Frontman Alex Rice is misschien niet de meest begenadigde zanger en zal dat waarschijnlijk ook niet snel worden, maar zijn manier van zingen heeft wel iets excentrieks en Alex weet zijn stem bovendien steeds weer goed in te zetten. Ook hier klinken de gitaren opnieuw scherp en bevalt ons vooral de solo die we op het einde aangeboden krijgen. Een subliem einde van een meer dan geslaagde ep.

Keep Walking! is een meer dan degelijk visitekaartje van de Londense band. De vijf nummers zorgen voor een positieve noot en zijn gemakkelijk te verteren. Ook fijn is dat de groep zich niet al te serieus neemt, maar muzikaal toch wel fijne nummers tot stand weten te brengen. “Ski Lifts”, “M5” en “Georgie” zijn echte uitschieters die alle drie het potentieel hebben om tot een echte festivalkraker uit te groeien. Wij durven in ieder geval na het luisteren van de ep wedden dat we nog maar aan het begin staan van een mooie carrière van Sports Team.

Deze zomer mag Sports Team de main stage van Rock Werchter openen op zondag 30 juni.

2078 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sports Team - "I'm In Love (Subaru)"

Hoe zou het nog zijn met Sports Team? De Britse postpunkband nam een vliegende start met onder meer “M5” en “Here’s The…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Sports Team - Gulp! (★★★½): Gesputter met de vlam in de pijp

Een albumcover die in het oog springt, zet aan tot luisteren. Helaas leek Sports Team, met die ideologie in het achterhoofd, vergeten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.