Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Balthazar – “Fever”

© Athos Burez

Ze zijn terug van twee jaar weggeweest: één van onze succesvolste bands Balthazar. Frontmannen Jinte Deprez (J. Bernardt), Maarten Devoldere (Warhaus) en Simon Casier (Zimmerman) maakten van de tijd gebruik om hun soloplaten te lossen en dat deden ze met veel succes, zo bleek. Dat onverwacht grote succes, leidde ook tot een vertraging van de nieuwe Balthazar plaat, maar in het voorjaar van dit jaar doken ze dan toch de studio in om aan hun nieuw kindje te werken. Met Patricia Vanneste stopte een belangrijke schakel in de band, maar ze is toch nog op de nieuwe plaat te horen. De nieuwe single “Fever” zal te vinden zijn op gelijknamige plaat Fever, die op 25 januari verschijnt!

Iets meer dan zes minuten, zo lang duurt de comeback van Balthazar. “Fever” is een zeer aanstekelijk Balthazar nummer geworden, zoveel wordt al snel duidelijk bij het beluisteren van de song. Wat ook opvalt, is dat ze de violen duidelijk niet hebben geschrapt op hun nieuwe plaat en dat het nummer heel wat lagen heeft. In de meer dan zes minuten, gebeurt dan ook heel wat en bouwt het nummer steeds meer op naar een tof, maar abrupt einde. De vibe doet bovendien sterk denken aan die van Warhaus, maar ook de input van Jinte en Simon is duidelijk te horen op “Fever”. Zes minuten lijken lang te zijn, maar passeren in een mum van tijd en dat zegt veel over de kwaliteit van het nummer. Groovy, eigenwijs en vooral vernieuwend, Balthazar doet het opnieuw. Een terugkeer om u tegen te zeggen en die de hoge verwachtingen met gemak weet waar te maken.

Op vrijdag 8 maart stellen ze hun nieuwe plaat voor in de Lotto Arena in Antwerpen met in het voorprogramma niemand minder dan Faces on TV!

Facebook

Fever

 1. Fever
 2. Changes
 3. Wrong Faces
 4. Whatchu Doin’
 5. Phone Number
 6. Entertainment
 7. I’m Never Gonna Let You Down Again
 8. Grapefruit
 9. Wrong Vibration
 10. Roller Coaster
 11. You’re So Real
1727 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Balthazar en Wilco naar Lokerse Feesten!

Het regent de laatste weken festivalaankondigingen voor komende zomer en dus kan ook Lokerse Feesten niet achterblijven. Het festival aan de Grote…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Warhaus - "Time Bomb"

Belgische indieliefhebbers kennen Maarten Devoldere als de frontman van Balthazar. Echte fans weten dat de Kortrijkzaan sinds 2016 een alter ego heeft…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Antler King - Dances (★★★½): Lekkere portie gemengd

Met een titel als Dances worden de oren van deze beren natuurlijk meteen gespitst. The Antler King is de band rond muzikale…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.