Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Osees – “Cassius, Brutus & Judas”

© CPU – Marvin Anthony

De Amerikaanse garagerockers van Osees lieten afgelopen weekend geen spaander heel van The Secret op Best Kept Secret, maar lang hoeven we ze niet te missen. Op 9 augustus verschijnt namelijk het nieuwe album ORCS 80. Onder de naam Osees zou dat het zevende studioalbum worden. Als we alle andere benamingen zoals Thee Oh Sees, Oh Sees of OCS erbij nemen, staat de teller binnenkort op 27 albums, waarbij A Foul Form het laatste wapenfeit was. Gas terugnemen lijkt er voor de band niet in te zitten, want de promotie is volop gestart met een rondje Europese festivals. Het is in zulke settings dat Osees het best ervaren kan worden, al geeft de nieuwe single “Cassius, Brutus & Judas” ons ook thuis de goesting om de bloemen flink buiten te zetten.

De track begint met een razendsnelle drumroffel waarop de buitenaardse synths ons volledig doen doldraaien. Meer hebben we soms niet nodig om onze aandacht volledig te vangen. Osees raast de volle drie minuten ononderbroken door, zonder op en neer te gaan. De enige nuance is misschien nog Paul Quattrone, die regelmatig op een stuk hoefijzer lijkt te slaan. Voor de rest blijft “Cassius, Brutus & Judas” voortgaan op een monotone sound. De single is daarbij kort genoeg om niet eentonig te worden. Ze is juist zo strak getimed dat wanneer we een andere noot zouden verwachten, ze gewoon eindigt. Langs de andere kant is deze korte waaghalzerij een stevig visitekaartje van wat Osees tegenwoordig live te bieden heeft. Waarom zou je anders je single vernoemen naar figuren die vadermoord pleegden of gewoon al het aards verderf belichamen?

ORCS 80 verschijnt op 9 augustus.

Facebook / Website

https://open.spotify.com/album/6O5wo3zXHE631tnWH46juq

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret 2024 (Festivaldag 2): Bergopwaarts

Na een eerste dag met diepe dalen maar ook een hoop hoge pieken, begonnen we met frisse moed aan de tweede dag…
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 3): Van mysterie naar hysterie

De derde dag van Pukkelpop begon nogal wisselvallig door de regen en dat liet iedereen plots een klein beetje panikeren. Gelukkig klaarde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.