Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dea Matrona – “Stuck on You”

© CPU – Nathan Dobbelaere

2024 zou wel eens het jaar van Dea Matrona kunnen worden. Het powerduo uit Noord-Ierland maakte in 2022 al furore op The Slope tijdens Rock Werchter en bracht sindsdien enkele singles uit, waaronder “Red Button“, “Get My Mind Off” en “So Damn Dangerous“. Die gaven ons al een voorproefje van de eerste volwaardige langspeler, For Your Love, die je binnenkort uit de rekken van je lokale platenwinkel kan vissen. Vandaag focussen we op het nieuwste nummer uit die plaat: “Stuck on You”.

Luisteraars die al vertrouwd zijn met de muziekstijl van Orláith Forsythe en Mollie McGinn zullen niet schrikken bij de eerste noten van “Stuck on You”. Hun stemtimbre plaatsen we ergens tussen dat van Stevie Nicks en Debbie Harry en het is niet van de pot gerukt om de gitaarpartijen van dit nummer in dezelfde adem te noemen met die van een doorsnee Blondie-song. De baslijn brengt onze heupen – vooral tijdens het refrein – in beweging, maar blijft in de rest van het nummer net zoals de drumpartij wat aanmodderen. Zoals altijd springen de vocale harmonieën van de twee dames duidelijk uit de mix en sporen ze aan om spontaan mee te neuriën. Al met al bewijst Dea Matrona vooral waar het goed in is met “Stuck on You”, maar verrassen doen de dames deze keer niet.

Het blijft wachten tot 3 mei – wanneer hun plaat For Your Love uitkomt – om het nummer als deel van een geheel te kunnen beoordelen. Eerder deze week kondigde de band een uitgebreide tour aan in het Verenigd Koninkrijk. Concertdata op het Europese vasteland blijven (nog) uit.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

39 posts

About author
Van alle markten thuis. Mag het nog iets meer zijn?
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Grace Bowers & The Hodge Podge – “Wine on Venus”

Het is altijd fijn als nieuwe artiesten opkomen en wat frisse energie blazen in het muzieklandschap. Een van die artiesten is Grace…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wodan Boys – “Power”

Het zou clichématig zijn om alweer over dat magische Haagse duinwater te beginnen, maar dat is natuurlijk niet zonder reden. Er komt…
AlbumsRecensies

Crumb – AMAMA (★★★★): Koortsachtige zoektocht

Er zijn van die bands die niet gemaakt zijn voor overdag. Crumb is er zo eentje. Het is het type band dat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.