Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Dea Matrona – “Red Button”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Het gaat snel voor Dea Matrona. Enkele jaren geleden waren de jonge vrouwen nog gewone straatmuzikanten uit Belfast, maar inmiddels hebben ze er al een avontuur doorheen Europa opzitten. Die tour bracht hen ook naar Rock Werchter waar ze op zaterdag op The Slope stonden. In tussentijd zaten de dames zeker niet stil, want een maand na dat optreden verscheen “So Damn Dangerous“. Vorige week brachten ze ook nog een Townes Van Zandt-cover uit, die op hun YouTube-kanaal terug te vinden is.

Het nieuwe “Red Button” opent al meteen met een dreigende en oppeppende sfeer, zo eentje zoals bij pakweg “The Eye of The Tiger” of “Edge of Seventeen”. Dea Matrona weet duidelijk waar het de mosterd moet halen. Ondanks het redelijk hoge rockgehalte, klinkt het nummer ook wel catchy en dan met name het refrein. De vocalen zijn verzorgd, zoals bij hen altijd het geval is. Door de langere uithalen, doet de stem van Mollie McGinn dan ook wat denken aan Stevie Nicks; meer van dat graag! “Red Button” is in z’n geheel gewoon een rocknummer, zonder al te veel tierlantijntjes. De korte duur zorgt er ook voor dat de single op geen enkel moment gaat vervelen.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

332 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dea Matrona - "Get My Mind Off"

2022 was een mooi jaar voor de Ierse meisjes van Dea Matrona. Zo stond de band op Rock Werchter, verzorgde ze meerdere…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Dea Matrona - "So Damn Dangerous"

Dea Matrona doet misschien wel een belletje rinkelen bij wie dit jaar naar Rock Werchter ging. De band stond er namelijk op…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2022 (Festivaldag 3): Het rijk der tieneridolen

Op de derde dag van Rock Werchter stonden pop en elektronische muziek centraal. Met headliners Imagine Dragons en Twenty One Pilots had…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.