Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dea Matrona – “Get My Mind Off”

© CPU – Nathan Dobbelaere

2022 was een mooi jaar voor de Ierse meisjes van Dea Matrona. Zo stond de band op Rock Werchter, verzorgde ze meerdere malen het voorprogramma van Feeder en bracht ze drie singles uit. Dit jaar staat Dea Matrona in het voorprogramma van Foo Fighters-gitarist Chris Shiflett tijdens zijn uitverkochte tournee doorheen het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Dat het duo nog meer aan naamsbekendheid zal winnen, lijkt dus een kwestie van tijd. En met zoveel singles in het verschiet, wordt het misschien wel eens tijd voor een nieuwe ep, of beter nog, een volwaardig album.

Met “Get My Mind Off” krijgen we Dea Matrona’s eerste single van dit jaar en die klinkt helaas niet beter dan pakweg “Red Button” of “Glory Glory (I Am Free)”. De band laat zich weer vangen door de valkuil waar ze eerder al mee te maken kreeg: het klinkt allemaal net te gepolijst en te braafjes om echt interessant te kunnen zijn. Dat is jammer, want we weten dat dat live een volledig ander verhaal is. Het tempo ligt net te laag om het spannend te maken en ondanks dat de zang wel mooi is, klinkt het net wat te monotoon en te gedwee. De gitaarriffs zijn dan weer wel heel leuk en verfrissend, maar ze komen helaas te weinig op de voorgrond om van een echt geslaagde single te spreken.

Facebook / Instagram / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

461 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Dea Matrona - For Your Sins (★★★): Pittige braafheid

We mogen stellen dat het Dea Matrona best wel voor de wind gaat. Het Noord-Ierse bluesrockduo gevormd door Mollie McGinn en Orláith…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dea Matrona - "Every Night I Want You"

Het Noord-Ierse duo Dea Matrona maakt er stilaan hun handelsmerk van om hun luisteraars te doen terugdenken aan de langvervlogen tijden van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dea Matrona - "Stuck on You"

2024 zou wel eens het jaar van Dea Matrona kunnen worden. Het powerduo uit Noord-Ierland maakte in 2022 al furore op The…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.