Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single IDLES – “Gift Horse”

© CPU – Kaat Hellinckx

Er zijn weinig bands die zo’n ruwe energie uitstralen als IDLES, dus is het na de successen van onder meer Joy As An Act of ResistanceCRAWLER en Ultra Mono niet verrassend dat er sinds de aankondiging reikhalzend wordt uitgekeken naar de release van het gloednieuwe TANGK. Het ziet er echter wel naar uit dat de Britten voor een uitbreiding van hun publiek gaan met deze vijfde langspeler, getuige de toegankelijkheid van singles als “Dancer” en “Grace“, maar ook het feit dat er komend voorjaar een doortocht in de Lotto Arena op de planning staat. En net als je die ruwe energie effectief begint te missen, komt het vijftal met een single als “Gift Horse”.

‘Fuck the king! / He ain’t the king, she’s the king!’ IDLES heeft zijn woede jegens de Britse monarchie qua tekst geüpdatet, maar op muzikaal vlak klinkt “Given Horse” vooral heel vertrouwd. Flarden van schurende gitaren plaveien de weg voor een bombast van een refrein waarin Joe Talbot nog eens furieus mag uithalen. Het tempo ligt vrij hoog, de drive goed; de Britten hijgen nog eens zoals vanouds nerveus in je nek, inclusief een instrumentaal stuk om het allemaal nog wat intenser te maken. Na het toegankelijkere “Dancer” en het duistere “Grace” lijkt de pit zich bij deze dus terug te openen, en dat hebben we al eens graag.

TANGK verschijnt op 16 februari. Op 9 maart staat IDLES in de Lotto Arena.

Facebook / Instagram / Twitter (X) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2144 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single METZ - "Light Your Way Home"

Hoewel het al drieënhalf jaar geleden is dat Metz nog een album uitbracht, stond de Canadese noiseband zelden stil. Zo loste het…
InstagramLiveRecensies

IDLES @ Lotto Arena: Een kolkende massa energie

Het gaat snel voor IDLES. Zeer snel! De laatste zaalshows in België tonen deze stijgende curve perfect aan; Trix in 2019, Ancienne…
AlbumsFeatured albumsRecensies

IDLES - TANGK (★★★½): Grijzer en wijzer

Met de tijd verandert de wereld voortdurend en quasi niets ontsnapt aan dat fenomeen, ook bands niet. Meer dan eens merk je…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.