Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single IDLES – “Dancer” (feat. LCD Soundsystem)

© Kaat Hellinckx

De carrière van IDLES zit al enige tijd in de lift, maar het ziet er naar uit dat 2024 het jaar wordt waarin de band het echt groots wil aanpakken. Dat werd al enkele weken terug duidelijk, toen de band een tour met arenashows aankondigde in Europa met onder andere een stop in de Lotto Arena in België. Nu komen de Britten met muzikaal nieuws, want op 16 februari verschijnt met TANGK, de vijfde plaat van de postpunkers uit Groot-Brittannië. Met “Dancer” is er nu een eerste single en die is samen met James Murphy en Nancy Whang van LCD Soundsystem.

Met een viooltje gaat “Dancer” best onverwacht van start, plots lijken we even in een Disneyfilm te zitten. Schijn bedriegt weliswaar, want al snel komen de herkenbare, donkere, repetitieve gitaren in het geheel die de sound van IDLES zo typeren. Frontman Joe Talbot laat zijn stem schellen over de duistere sound, waarna het refrein toch iets aanstekelijker en toegankelijker te werk gaat. De volle agressie horen we niet op de song, maar er is wel iets dansbaars dat de titel van het nummer en de samenwerking met LCD Soundsystem kan verklaren. De samenzang in het refrein is een leuk extraatje, en op die manier heeft IDLES toch weer een leuke single gemaakt. Niet het sterkste werk van de band, maar wel eentje die een breder publiek zou moeten bereiken.

Op 9 maart stelt IDLES TANGK voor in de Lotto Arena.

Facebook / Instagram / Twitter (X) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

3653 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

IDLES - TANGK (★★★½): Grijzer en wijzer

Met de tijd verandert de wereld voortdurend en quasi niets ontsnapt aan dat fenomeen, ook bands niet. Meer dan eens merk je…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Declan McKenna, Tom Odell, Brihang en nog 15 nieuwe namen voor Rock Werchter!

Vorige week verklapte IDLES zelf al dat ze op Rock Werchter gaan spelen aanstaande editie en nu heeft de festivalorganisatie dat ook…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

IDLES staat op Rock Werchter 2024!

Nog niet genoeg festivalnieuws gehad deze week? Geen probleem! In de aanloop naar de release van TANGK en een bijbehorende uitverkochte Lotto…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.