Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single IDLES – “Grace”

© CPU – Kaat Hellinckx

IDLES is tegenwoordig groter dan ooit. Onterecht is dat helemaal niet, want met een beresterke livereputatie en vier uitstekende albums op de teller tonen ze al een dikke zeven jaar dat ze een band van wereldklasse zijn. De oerkracht van het weergaloze Joy as an Act of Resistance lijkt echter steeds meer naar de achtergrond te verdwijnen, niet toevallig door een oudere en wijzere Joe Talbot. De leadsingle van de nieuwe plaat, Dancer“, klonk, hoe kon het ook anders, bijvoorbeeld een stuk aanstekelijker en dansbaarder dan we van de band gewoon zijn. Ook met “Grace” laat het vijftal niet echt het beest in zich los.

Een ingetogen single lossen in aanloop naar een album is namelijk stilaan een vaste gewoonte geworden voor IDLES. Voor Ultra Mono was er zo “A Hymn“, terwijl “The Beachland Ballroom” het eerste voorsmaakje was voor CRAWLER. “Grace” ligt vooral in de lijn van die eerste. Opnieuw vormt een dreunende baslijn de ruggengraat van het nummer en mag er maar spontaan wat gitaargeluid op de voorgrond treden. Zelfs Joe Talbot laat zich van zijn zachtste kant zien, want voor de verandering komt er geen ruw geschreeuw uit zijn mond, maar een ingetogen verheerlijking van naastenliefde. Het interessantste werk van de Britten is het allerminst, maar een verademing van het luide gitaarwerk is het dan weer wel. Het ziet er echter meer en meer naar uit dat TANGK naar een iets breder publiek gericht zal zijn.

De vijfde plaat van de band laat nog even op zich wachten en zal vanaf 16 februari beschikbaar zijn. Op 9 maart komen ze die voorstellen in de Lotto Arena.

Facebook / Instagram / Twitter (X) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

154 posts

About author
(Post)punkboy van de nieuwe generatie.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

IDLES - TANGK (★★★½): Grijzer en wijzer

Met de tijd verandert de wereld voortdurend en quasi niets ontsnapt aan dat fenomeen, ook bands niet. Meer dan eens merk je…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Declan McKenna, Tom Odell, Brihang en nog 15 nieuwe namen voor Rock Werchter!

Vorige week verklapte IDLES zelf al dat ze op Rock Werchter gaan spelen aanstaande editie en nu heeft de festivalorganisatie dat ook…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

IDLES staat op Rock Werchter 2024!

Nog niet genoeg festivalnieuws gehad deze week? Geen probleem! In de aanloop naar de release van TANGK en een bijbehorende uitverkochte Lotto…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.