banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single IDLES – “The Beachland Ballroom”

© Tom Ham

Fans van IDLES kunnen zich verheugen op alweer een nieuwe plaat van de band. Nadat de groep vorig jaar nog met Ultra Mono op de proppen kwam en zo ook weer de eindejaarslijstjes bestormde, komt het vijftal nog dit jaar met een gloednieuw album. Op 12 november verschijnt met Crawler alweer de vierde plaat van de Britten. Het album gaat over de mentale gezondheid en hoe die tijdens de pandemie een deuk kreeg bij bijna iedereen. Of ook deze plaat weer kans maakt om eindejaarsmateriaal te zijn, kunnen we nu al proberen te achterhalen met eerste single “The Beachland Ballroom”.

De single start heel atypisch voor IDLES, een zwoele gitaar zet het nummer in gang en het lijkt alsof we naar een sixties ballad aan het luisteren zijn. Toch zijn er enkele subtiele explosies die de spanning in het nummer behouden. Het moet gezegd zijn dat IDLES toch blijft zoeken naar zijn limieten, dit keer doet het dat op een groteske manier zonder echt in postpunkclichés te hervallen. Toch missen we een deel intensiteit, doordat enkel Joe Talbot agressie in zijn vocals steekt, muzikaal blijft het allemaal een beetje op de vlakte en missen we de echte explosie die IDLES zo kenmerkt. Dat de nieuwe plaat weliswaar weer boeiend kan worden, staat nu al als een paal boven water.

Op 26 februari speelt de band in de Ancienne Belgique in Brussel, al is dat concert volledig uitverkocht.

3218 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

IDLES - Crawler (★★★★): Zelfontplooiing en diversiteit

De afgelopen jaren passeerden er al talloze punk- en postpunkbands de revue, en hoewel velen daarvan ook relatief grote namen werden binnen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single IDLES - "Car Crash"

‘For the last time, we’re not a fucking punk band.’ Dat liet Joe Talbot, zanger van de band IDLES, vallen tijdens een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single IDLES - "Sodium"

Joe Talbot en zijn gevolg hebben sinds de release van hun derde album Ultra Mono in september vorig jaar niet stil gezeten. De vijf…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.