Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single IDLES – “The Beachland Ballroom”

© Tom Ham

Fans van IDLES kunnen zich verheugen op alweer een nieuwe plaat van de band. Nadat de groep vorig jaar nog met Ultra Mono op de proppen kwam en zo ook weer de eindejaarslijstjes bestormde, komt het vijftal nog dit jaar met een gloednieuw album. Op 12 november verschijnt met Crawler alweer de vierde plaat van de Britten. Het album gaat over de mentale gezondheid en hoe die tijdens de pandemie een deuk kreeg bij bijna iedereen. Of ook deze plaat weer kans maakt om eindejaarsmateriaal te zijn, kunnen we nu al proberen te achterhalen met eerste single “The Beachland Ballroom”.

De single start heel atypisch voor IDLES, een zwoele gitaar zet het nummer in gang en het lijkt alsof we naar een sixties ballad aan het luisteren zijn. Toch zijn er enkele subtiele explosies die de spanning in het nummer behouden. Het moet gezegd zijn dat IDLES toch blijft zoeken naar zijn limieten, dit keer doet het dat op een groteske manier zonder echt in postpunkclichés te hervallen. Toch missen we een deel intensiteit, doordat enkel Joe Talbot agressie in zijn vocals steekt, muzikaal blijft het allemaal een beetje op de vlakte en missen we de echte explosie die IDLES zo kenmerkt. Dat de nieuwe plaat weliswaar weer boeiend kan worden, staat nu al als een paal boven water.

Op 26 februari speelt de band in de Ancienne Belgique in Brussel, al is dat concert volledig uitverkocht.

3656 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

IDLES - TANGK (★★★½): Grijzer en wijzer

Met de tijd verandert de wereld voortdurend en quasi niets ontsnapt aan dat fenomeen, ook bands niet. Meer dan eens merk je…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Declan McKenna, Tom Odell, Brihang en nog 15 nieuwe namen voor Rock Werchter!

Vorige week verklapte IDLES zelf al dat ze op Rock Werchter gaan spelen aanstaande editie en nu heeft de festivalorganisatie dat ook…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

IDLES staat op Rock Werchter 2024!

Nog niet genoeg festivalnieuws gehad deze week? Geen probleem! In de aanloop naar de release van TANGK en een bijbehorende uitverkochte Lotto…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.