Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single IDLES – “A Hymn”

© Tom Ham

IDLES is een band die zich sinds hun debuut steeds meer op de kaart heeft weten te zetten. Ze worden nu zelfs gebruikt als voorbeeld voor de grote postpunkrevival die momenteel gaande is in het Verenigd Koninkrijk. Met Ultra Mono verschijnt er op 25 september alvast een derde album van de Britten en daaruit konden we eerder al “Grounds” en “Mr. Motivator” horen. Deze ochtend was ook afsluiter “Danke” voor een tijd te beluisteren op iTunes, maar nu komt het voorlaatste nummer van de plaat, “A Hymn” uit.

De single steekt van wal met een mysterieuze sound waardoor je al een beetje opgefokt raakt en vooral nieuwsgierig wordt naar de rest. Niet veel later komt een eerste gitaarlijn in de song die de spanning nog wat meer opdrijft, om daarna door Joe Talbot helemaal klaargemaakt te worden. Hierna blijft “A Hymn” op dezelfde, dreigende intensiteit werken zonder echt te exploderen. De nadruk ligt op het desolate gevoel en hiermee weet IDLES dat wel te creëren. Het kan de perfecte sfeer scheppen voor de afsluiter die “Danke” moet worden, en dat zou zomaar eens een nieuwe “Rottweiler” kunnen zijn. Het nummer op zich is misschien wel de minste van de drie singles, maar in de context van de plaat zal dit zeker tot zijn recht kunnen komen.

2900 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2020

Het einde van 2020: voor de ene een tijd om er hoopgevende anti-coronaspreuken tegenaan te gooien, voor de andere het startsein van…
AlbumsRecensies

IDLES - Ultra Mono (★★★★): De botte bijl als verzoenend instrument

Pandemieën leerden ons onlangs dat het lijstje met dingen om naar uit te kijken verkort wordt, maar ook met een kort lijstje…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single IDLES - "Model Village"

In onze reeks postpunkbands die we wel weten te appreciëren, staat IDLES bovenaan als één van de bekendste. Dat is straf, want…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.